Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı özel halk ve mor otobüslerinin hareket amirliği ile Orhan Doğan Caddesi üzerinde bulunan semt pazarı ve sebze halini ziyaret ederek, çalışmalara dair bilgi aldı. Eşbaşkan Avcı’ya Genel Sekreter Vekili Engin Akın, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya ve Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Altun eşlik etti. İlk ziyaretlerini otobüslerin Hareket Amirliği’ne gerçekleştiren Avcı ve beraberindekileri şoförler karşıladı. Hareket amirliğini gezen Eşbaşkan Avcı, şoför ve yöneticilerle bir araya geldi.

Toplu taşıma sorunları başta olmak üzere, otobüs güzergâhları, duraklar ve kullanılan araçların durumuna dair bilgi alan Eşbaşkan Avcı, çözüm önerilerini dinledi.

Artan nüfusla birlikte olarak ulaşım ve trafik sorunlarının da arttığına dikkat çeken Eşbaşkan Avcı, “Ulaşım sorununa ilişkin yaptığımız çalışma bir ulaşım master planı değil. Master planı çok daha uzun süren bir çalışmadır. Toplu taşıma sorunu ve kent merkezinde yoğunlaşan trafiği rahatlamak amacıyla bir çalışmamız olacak. Alternatif yollar açarak, bu yoğunluğu rahatlamayı planlıyoruz. Bunun için görüştüğümüz üniversitelerden konunun uzmanları ile çalışma başlatacağız” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren şoförler ise konuya dair yapılacak her çalışmanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Hareket Amirliği’ndeki incelemelerin ardından Eşbaşkan Avcı ve beraberindekiler, İpekyolu İlçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ndeki semt pazarı ve sebze halini sırasıyla gezerek, esnafın şikayet ve taleplerini dinledi.

Editör: TE Bilisim