Büyükşehir Belediyesi 3Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla kentte bulunan engelli ve ailelerine yemek verdi. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya gönderdikleri mesajda, “Biz, kentteki tüm yurttaşlarımız için nasıl ki kentimizi dizayn ediyor, çalışmalar yapıyorsak engelli yurttaşlarımıza da aynı bilinçle yaklaşım temel politikamız olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Dünya Engelliler Günü nedeni ile kentte bulunan Engellilere yemek verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yemeğe DBP il yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, sivil toplum örgütleri temsilcileri, engelli derneklerinin başkanları, üyeleri ve aileleri katıldı.

ÇALIŞMALARIMIZ ENGELLİLERE UYGUN YAPILACAK

Yemeğe katılamayan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya bir mesaj gönderdi. Eş Başkanlar mesajlarında; “Engelli yurttaşlarımız bu kentin gerçeği ve kimliğidir. Yerel Yönetim modelimizin gereği olarak da çalışmalarımıza bu paradigma üzerinden yaklaşıyoruz. Kentimizde yaptığımız tüm çalışmaları engelli yurttaşlarımızın faydalanabileceği bir şekilde yapılması bizler için elzemdir. Biz, kentteki tüm yurttaşlarımız için nasıl ki kentimizi dizayn ediyor, çalışmalar yapıyorsak engelli yurttaşlarımıza da aynı bilinçle yaklaşım temel politikamızdır. Belediye olarak önümüzdeki 4 yıl içerisinde engelli yurttaşlarımızın bir araya gelmesi, sosyal yaşama katılması ve üretim yapabilmelerinin koşullarını mutlaka oluşturacağız. Projelerimiz içerisinde yer alan Engelli Koordinasyon Merkezleri, Engelli Bakım Hizmeti Merkezleri ve Engelli Meclislerini kurarak, sizlerle birlikte bu kentin geleceğini kurgulamak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak; hizmetlerin eşit, adil ve şeffaf bir şekilde dağılımını sağlamak için her türlü imkanı yaratmak istiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ve katılımınıza ihtiyaç var” denildi.

ENGELLİ YURTTAŞLARIN KENT HAKKI KORUNACAK

Eş Başkanların okunan mesajından sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre burada bir konuşma yaparak, Büyükşehir Belediyesinin önemli görevlerinden birinin engelsiz yurttaşlar gibi engelli yurttaşlar için de eğitim, sosyal, kültürel ve ulaşım çalışmalarının yapılması olduğunu belirtti. Töre, bundan sonrada altyapı, üstyapı ve tüm çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün onayı ve denetiminden sonra hayata geçireceklerini belirtti. Töre, engelli tüm yurttaşların, engelsiz yurttaşlar gibi tüm hizmetlere ve haklara sahip olduğunu söyledi.

ENGELLİLE SIKINTI İÇERİSİNDE

Yemekte son olarak konuşan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Necdet Sarı da Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yemek için teşekkür ederek, bu tür organizasyonlarla engellerini unuttuklarını söyledi. Engellilerin birçok konuda sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Sarı, kentin engellilerin yaşayabilecekleri bir dizayna kavuşturulmasını istedi. Belediyenin sorunları yavaş yavaş çözmeye başladığına dikkat çeken Sarı, belediyenin kendilerine yaptıkları desteklerden dolayı da teşekkür etti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim