Van Büyükşehir Belediyesi, vergi borçları olan mükelleflere 7020 sayılı yasa ile yeniden yapılandırma fırsatı sunuyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre önce resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7020 sayılı Kanun´ çerçevesinde su, emlak, çevre temizlik ve reklam gibi vergi borçlarının yeniden yapılandırılacağını duyurdu.

 

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “27 Mayıs 2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı yasa emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, haberleşme vergisi, eğlence vergisi, ilan ve reklam vergisi borçları yapılandırma kapsamına alındı. Bu yasa ile 2016 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları yapılandırılabilecek. 2017 yılına ait vergi borçlarının ise 31 Mart 2017 tarihinden önce tahakkuk etmiş olanları yapılandırma kapsamına giriyor” ifadelerine yer verildi.

 

SON GÜN 30 HAZİRAN

Vatandaşların vergi borcu yapılandırmasında 30 Hazirana kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşların vergilerine ait gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezaları tamamen silinecek. Ancak silinen bu cezaların yerine verginin ödenmesinde gecikilen süreler için Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) dikkate alınarak daha düşük miktarda bir ceza miktarı belirlenecek.

 

“PEŞİNE YÜZDE 50 İNDİRİM”

Yapılandırma ile mükelleflere borçlarını peşin ya da taksitli ödeme fırsatı sunulduğu belirtilen açıklamada, “Yapılandırma sonunda borçlarını 31 Haziran 2017 tarihine kadar peşin ödeyenlerden Yİ-ÜFE’ye göre belirlenen cezalardan ayrıca yüzde 50 indirim uygulanacak. Mükellefler isterlerse 6, 9, 12 ve 18 taksit halinde yapılandırmadan faydalanabilirler. Taksit ödemeleri iki ayda bir yapılacak. Taksitlendirmelerinin ilk 2 taksitini zamanında ödemeyen, bir takvim yılı içinde 2 defadan fazla ödemeyen veya eksik ödeyenlerin yapılandırması iptal edilecektir. Önceki yapılandırmalardan faydalanmasına rağmen yapılandırması 27 Mayıs 2017 tarihinden önce bozulanlar yeni yapılandırma fırsatından faydalanabilecek. Ancak bu tarihten sonra önceki yapılandırması bozulanlar ise yararlanamayacak. Vergi borcu bulunan mükelleflerimizin Mali Hizmetler Daire Başkanlığına en kısa süre içinde başvurarak borçlarını yapılandırmalarını tavsiye ediyoruz.” Denildi.

Editör: TE Bilisim