Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, park alanına ait arazi üzerinde bulunan bir iş yerinde yıkım çalışması gerçekleştirdi.

 

Van Zabıta Daire Başkanlığı, İpekyolu ilçesinde bulunan ve yeni hizmete sokulan Dilek Doğan Parkı’na ait olan arazinin üzerine kurulu bir işletmeyi boşaltarak, park alanına dahil etti. Sabah saatlerinde zabıta ekipleri bölgeye gelerek, park alanına ait olan arazi üzerinde bulunan marketi işleten iş yeri sahipleriyle bir süre görüştü. Daha önceden boşaltılması için tebligat gönderen Zabıta Daire Başkanlığı, işletme sahibine boşaltması için süre verdi. Boşaltma işleminin tamamlanması için ekipler olay yerinde beklerken, işletme sahibi ise boşaltma esnasında olaya tepki gösterdi. Yaklaşık 27 yıldır burayı işlettiğini ve 1999 yılından itibaren ise çalıştırma ruhsatının olduğunu ifade eden işletme sahibi Adil Erol, olaya tepki gösterdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit ise, marketin bulunduğu alanın parka ait olduğunu belirterek, bu marketi yıkarak, parka dâhil edeceklerini söyledi. Yasalara uygun şekilde hareket ettiklerini ve herkese ait olan bir alanda da birilerine müsamaha göstermenin doğru olmayacağını vurgulayan Bozyiğit, “Şu an içerideki eşyaların boşaltılması ile birlikte yıkıma başlayacağız. Gördüğünüz gibi yıkımın ardından arazinin etrafına duvar çekilerek parka dâhil edilecektir” dedi. 

Editör: TE Bilisim