Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının son gününde, belediyenin 2014 yılında yaptığı çalışmalar değerlendirildi. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, 2015 yılında tüm planlamalarını yapmış bir belediye olarak halka hizmet edeceklerini söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı sona erdi. Ticaret ve Sanayi Odası’nda (VAN TSO) yapılan meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, 2014 yılı faaliyet raporu hakkında meclise bilgi verdi.

 

TÖRE: KENTİN HER ALANINDA TEŞKİLATLANDIK

Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında tüm il sınırları içerisinde çalışmaya başladığını hatırlatarak Töre, Van Valiliği tarafından kurulan devir, tasfiye komisyonunun yaptığı haksız mal paylaşımından dolayı hizmetlerin geç başladığını söyledi. Töre, "İlçe şantiyelerinin kurulumu, itfaiye, mezarlık faaliyetleri, cenaze işlemlerinin tümünün ilçelerde Büyükşehir Meclisince alınan kararlar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nce üstlenilmesi nedeniyle ilçelerle Büyükşehir Belediyesi arasında farklı bir görev dağılımı oldu. Büyükşehir Belediyesi idaresi olarak 2014 yılını çok verimli bir yıl olarak değerlendirmiyoruz. Bu anlamda 2015 yılı içerisinde bir bütün olarak tüm il düzeyinde tüm ilçelerde teşkilatlanmış bir belediye olarak çok daha iyi hizmetler üreteceğimizi taahhüt edebilirim. Tüm ilçe şantiyelerimiz ve çalışma planlamamız tamamlandı" dedi.

 

“VAN'IN YAŞANABİLİR BİR KENT OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kentte yeni yolların açılarak, kentin dar bir alana sıkışmış merkezi iş alanının genişletilmesi ve bütün kent satına yayılmasına ilişkin projelerin devam ettiğini söyleyen Töre, 'Karayollarının yaptığı çevre yolu dışında 30 metrelik bir çevre yolumuz var. 30 metre paralel yolumuza ne yazık ki son süreçte yargısal kararlardan dolayı durmuş durumdadır. Kentin daha yaşanılabilir bir kente dönüştürülmesi adına imar çalışmalarına ciddi anlamda değer biçiyoruz. Van’ın yaşanılabilir bir kente dönüşmesi adına arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bu hususta meclisin yönelteceği çalışmalara da cevap olmaya çalışacağız" diye konuştu.

 

BOZBAY: HALKIN BEKLENTİSİNİ BİLİYORUZ

Genel Sekreter Töre’den sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, işlerinin zor olduğunu ve bu zor süreçte yüklendikleri misyonu ve halkın beklentilerini bildiklerini, bu çerçevede çalışmaları gerektiğini ifade etti.  Bozbay, "Arkadaşlarımızın 2015 yılı içerisinde hazırlıklarını, plan ve projelerini biliyoruz. Ciddi bir çalışma sürecine girdiler. Bunun dışında meclis üyesi tüm arkadaşlara 2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına kolaylık sağladıkları için büyükşehir meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Kuşkusuz yeni bir süreçte yeni çalışmalar bizi bekliyor. Biz bu zor görevleri üstlenirken bu zorlukları bilerek geldik. Hep beraber bu süreci başarıyla tamamlayacağımızı umuyoruz" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından meclis Mayıs ayında toplanmak üzere kapandı. 

Editör: TE Bilisim