Muhtar Melek KINA ve hak sahiplerinin sorunları çözülebilmesi için oluşturduğu komisyon üyelerinin de hazır bulunduğu ve sornların yerinde gösterildiği büyükşehir belediyesi eş başkanı Mustafa AVCI "daha önce bu sorunların kulağına geldiğini fakat sorunarın beklediğinden çok daha kötü olduğunu" söyledi.

Eş Başkan AVCI beraberinde gelen çeşitli şube müdürleriyle birlikte inceledikleri mahallerde bilgi alışverişinde bulunarak kendi yetki alanı dahilinde olan sorunların çözüme kavuşması için ellerinden gelen tüm gayreti sarfedeceklerinin sözünü verdi.

Özellikle sitenin ortasından geçen derenin ıslahı ile ilgili Edremit belediyesi iel iletişime geçilerek ölümcül tehlike saçan bu derenin bir an önce ıslah edilmesini sağlayacaklarını belitti.

İncelemelerini tamamladıktan sonra siteden ayrılan eş başkana teşekkür eden site sakinleri gazetemize yaptığı açıklamada;

Mustafa Avcı'ya kendilerini kırmayarak davetlerine icabet ettiği ve sorunlarını yerinde görerek bizi dinlediği için teşekkür ettiklerini belirttiler. Ayrıca çeştli protesto ve eylemlerde bulunan site sakinleri TOKİ nin hiç bir şekilde verilen hiç bir sözünü tutmadığını belirterek, defalarca değişik makamlara ve kurumlara gerek yazılı gerek internet üzerinden gerekse bizzat giderek şifai olarak başvurduklarını fakat şimdiye kadar hiç bir olumlu gelişmenin olmadığını dile getirdiler.

Geçen yıl itibariyle doğalgaza geçen sitenin hak sahipleri özellikle geçici site yönetiminin resmi olarak görevlerinin neredeyse hiçbirini yerine getirmediğini fakat buda yetmezmiş gibi aldığı fahiş aidata %24 zam yaptığını belirttiler.

Sadece daire kapılarının önünden çöp poşetlerini alıp dışarı çıkarılma işi dışında hiç bir hizmeti yerine getirmediklerini belirttikleri geçici site yönetiminin bir an önce yönetimi site sakinlerine bırakmasını talep ederek "zaten bir tek çöp poşetlerimizi apartman dışına çıkarıp yola koyuyorlar o işi de kendimiz yaparız ne diye bunlara her ay 120 tl ödüyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yaklaşık 8 yıldır neredeyse hiç faaliyet göstermeyen geçici site yönetiminin çeşitli kanunlara ve yönetim planına göre yıllar önce yönetimi site sakinlerine deveretmesi gerekirken inatla devretmediğini belirten site sakinleri. bir an önce geçici yönetimin kendilerine devredilmesini talep ettiklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim