Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, DBP İl Eşbaşkan Vekilleri Nazmiye Acar ve Metin Kutaz ile birlikte sabahın erken saatlerinde belediyenin temizlik garajına giderek, temizlik işçileri ile bir araya geldi. Sabah erken saatlerde temizlik garajına gelen eşbaşkanlar, burada işçiler tarafından karşılandı. İşçilerle selamlaşan eşbaşkanlar, ardından temizlik işçileri ile birlikte kahvaltı yaptı.

 

ACAR: KENTİN ASIL SAHİPLERİ SİZLERSİNİZ

Kahvaltı sonrası konuşan DBP İl Eşbaşkan Vekili Nazmiye Acar, temizlik işçilerinin kentin en erken işe başlayanları olduğunu belirterek, emeklerinden dolayı işçilere teşekkür etti. Acar şu ifadelere yer verdi: "Kentimiz sizlerin sayesinde böyle temiz ve güzel. Kente bu kadar emek veren sizler, Van'ın asıl sahiplerisiniz. Diyebiliriz ki, 100 yıldır sistemin yapamadığını bugün büyükşehir belediyemiz yapıyor. Sizin emeklerinizle yapılan çalışmalar yüz yıldır yapılmıyor. Van'a sahip çıktığınız için partimiz adına hepinize teşekkür ediyoruz.”

 

KAYA: EMEĞİNİZ MADDİYATLA ÖDENEMEZ

Acar'ın ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya, işçilere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Uzun bir süredir birlikte çalıştıklarını söyleyen Kaya, "Belediyelerde bazı birimler bazen iyi gider bazen yalpalanır ama sizler bir dakika bile ara vermeden çalışıyorsunuz. 8 yıldır hiçbir uyarıya gerek kalmadan aynı performans ve büyük emekler vererek çalışıyorsunuz. Bu kentte en ağır işi siz yapıyorsunuz. Günün en zor saatlerinde sizler çalışıyorsunuz ve bu iş tamamen fiziğe dayalı bir iş. Bu nedenle hepinizi takdir ediyoruz" dedi. Emeğin karşılığının maddiyatla ödenmeyeceğini çok iyi bildiklerini belirten Kaya, "Ama bizler belediye olarak halkımıza kısıtlı imkanlara hizmet götürüyoruz. Belki emeğinizin karşılığını vermiyoruz ama elimizden geldiğince sizlere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Her zaman elimizden gelen en üst maddi olanakları sizlere sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı tavrımıza devam edeceğiz. Hepinize emeklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından eşbaşkanlar temizlik işçilerinin sorunlarını dinledi.

Editör: TE Bilisim