ŞEHRİVAN HABER- Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İpekyolu Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaz aylarının gelmesiyle birlikte doluluk oranları yükselen otel, motel ve pansiyonları denetledi.

Şehrivan Gazetesinin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği kaçak otel sorunlarına van Büyükşehir el attı. Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İpekyolu Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentte hizmet veren otel, motel ve pansiyonları denetledi. Belediyelere ulaşan yazılı ve sözlü şikayetler doğrultusunda harekete geçen ekipler, konaklama alanlarındaki fiyat listelerinin müşterilerin görebileceği yerlere asılıp asılmadığı, çarşaf ve yatak ile lavabo temizliği, boya ve badana temizliği, yangın önlemleri, mutfak hijyeni ve yıldız şartlarına uygunluk durumunu denetledi. Bu çerçevede kent merkezinde 25 otelin denetimi yapıldı.

Denetimler sonucunda İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı ve Vergi Levhası mevcut olduğu tespit edilen kimi oteller hijyen kontrolünde geçer notu alamadı. Halk sağlığını olumsuz etkileyecek, düşük koşullarda hizmet verdiği görülen oteller hakkında rapor tutuldu. Söz konusu işletmelere en kısa zamanda gereken hijyen koşullarının sağlanması konusunda uyarılarda da bulunuldu. Denetimler sonucu zabıta ekiplerince hazırlanan raporların, Van Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulacağı belirtildi. Meclisten çıkacak sonuca göre de hijyen kriterlerine uymayan otellere para cezasının kesileceği kaydedildi.

DENETİMLER KESİNTİSİZ SÜRECEK

Yapılan denetimlerde şartlara uymayan işletmelere yasal süre verildiğini dile getiren Zabıta Daire Başkanı Zeynep Karakoyun, “Van turizm potansiyeli yüksek bir şehir. Buraya gelen yerli yabancı turistleri ve misafirleri en güzel şekilde ağırlamak ve kentimizi tanıtmak görevimizdir. Yaz ayı boyunca kentte bulunan otellerin istenilen şartlara uygun olup olmadığını denetliyoruz. Eksikleri olan ve şartlara uygun olmayan otel ve pansiyonlar hakkında rapor tutularak, uyarı cezai işlemler uygulanıyor. Şuana kadar 25 otel ve pansiyon denetlendi. Bundan sonra da konaklama alanlarında temizlik ve hijyen kurallarına uyulması ile ilgili denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

Zabıta Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği denetlemelerin yaz sezonu boyunca kesintisiz devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim