Şehrivan ekibi olarak geçtiğimiz haftalarda Akköprü Deresi ve Kirman Dereleri’ndeki kirliliğin Van Gölü’nü kirlettiğini gündeme almıştık. Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri yaptığımız haberlere karşılık kolları sıvadı ve Akköprü Deresi’nde temizlik çalışmaları başlattı.

 

Akköprü ve Kirman Dereleri her yıl olduğu gibi bu yılda çirkin görüntüleriyle çevre sorunu olmaya devam ediyorken, Şehrivan ekibi olarak derelerden akan çöplerin Van Gölü’nü kirlettiğine dair geçtiğimiz hafta yaşanan sıkıntıyı gündeme getirmiştik. Yaptığımız haberden sonra derelerin ıslahını yapmakla yükümlü yetkili kurumlardan Büyükşehir Belediyesi sessizliğini bozdu ve Akköprü Deresi’nde temizlik çalışması başlattı.

 

AKKÖPRÜ DERESİ TEMİZLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi, derelerde temizlik çalışmaları başlattığına dair bir haber yayımladı. Habere göre, Van Büyükşehir Belediyesi Akköprü deresinde temizlik çalışmalarına başladı. Günlük 10 ton civarında çöp toplayan ekiplerin, burada on gün boyunca çalışmalarını sürdürecek. Yapılan temizlik çalışmalarına İpekyolu Belediyesi ve Tuşba Belediyesi de destek veriyor. Kent merkezinde bulunan derenin temizliğini her yıl düzenli olarak yapan belediye temizlik ekipleri, bu yıl da temizlik çalışmalarını büyük bir ekiple başladı. Yapılacak çalışmaların ardından dereden akan çöplerin önüne geçileceği ve çöplerin Van Gölü'ne akmasının önüne geçileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim