Van Büyükşehir Belediyesi’nin Zabıta Daire Başkanlığı ile İşletme ve iştirakler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde belirlenen kurban satış ve kesim noktalarını tek tek denetledi. Denetleme veteriner hekimler ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı. Sırasıyla kurban satış ve kesim noktalarını gezen ekipler, vatandaşlara broşür dağıtarak, hijyen ve sağlık konusunda bilgi verdi.


Denetim ekibinde yer alan Zabıta Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürü Murat Demirkıran, “Bayram öncesi ve bayramda halkımızın mağduriyet yaşamaması için Van Büyükşehir Belediyesi olarak, daha önce belirlediğimiz hayvan kesim yerlerini aralıksız her gün denetimlerimiz sürecek. Hijyen ve temizlik konusunda halkımızı bilgilendiriyoruz. 


Kurban bayramı süresince belirlediğimiz yerler dışında herhangi bir kesime izin vermeyeceğiz. Kaçak kesim yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatacağız” dedi. Ekipte bulunan Veteriner Hekim Sevda Kadırhan Zirek ise “Kesilecek hayvanların durumu etin tüketilirliği ve kesim aşaması koşulları veteriner hekimlerce değerlendirildi. Bunun yanı sıra devam eden ve her gün sürecek olan çalışmalarda da halka ve çalışanlara şarbon, brusellozis ve tüberküloz gibi sağlığı tehdit eden zoonoz hastalıklar konusunda broşürlerle ve anlatımlarla bilgilenme yapıldı. Bayram süresince oluşan atıkların halkı rahatsız etmemesi için Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi ekiplerince dönüşümlü ve sürekli olarak devamlı temizlenecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim