Van Büyükşehir Belediyesi Eş başkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, 2020- 2024 Stratejik Plan hazırlığı çalışmaları çerçevesinde kurumların görüş ve önerilerini dinlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Eş başkan Özgökçe, Van Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB), Eş başkan Avcı ise Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı ile Türkiye Mimar ve Mühendis Odalar Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

OSB ziyarette konuşan Eş başkan Özgökçe, belediye olarak sanayi sektörünü önemsediklerini söyledi. Van’ın geleceğini konuşmanın, kentte faaliyet yürüten bütün bileşenlerin en temel görevi olduğunu dile getiren Özgökçe, “Büyük bir umutla kaynaklarımızı doğru kullanarak halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz. Dünyanın bütün güzelliklerini içinde barındıran güzel bir kentimiz var. Bu güzel şehrimizin geleceği için çok çalışmalıyız. Çocuklarımıza emanet edeceğimiz kentimizi en güzel haliyle bırakmak istiyoruz. Onun için bu kentin önemli bileşenleriyle bir araya geliyoruz. Herkesin olabildiğince görüşünü almaya çalışıyoruz. Sizlerin görüşleri bizim için önemli” dedi. 

Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öneri ve görüşlerini paylaştı. Belediye Eş başkan Avcı da bu kapsamda Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı ile Türkiye Mimar ve Mühendis Odalar Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. İlk olarak Tuşba İlçesi’nde bulunan Oto Sanayi Sitesi’ne meclis üyeleriyle birlikte giden Avcı, Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı’nı ve sanayi esnafını ziyaret etti. Kooperatif yönetimine ziyarette bulunan Avcı ve beraberindekiler Kooperatif Başkanı Muhittin Yıldızbaş’tan sitenin mevcut durumu ve kendisine iletilen sorun ve talepleri dinledi.

Sanayide yürütülen faaliyetler hakkında da bilgiler alan Eş başkan Avcı, esnaf tarafından sanayinin en büyük sorununun yol olduğu dile getirdi. Görüşmede esnafın da sorunlarını dinleyen Avcı, hem istihdam hem de hizmet anlamında sitenin çok önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Sorunları bir an önce çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını ifade eden Eşbaşkan Avcı, Van’ın daha rahat nefes alabilmesi, daha geniş alanlara yayılıp istihdam alanları oluşturması için mesai harcadıklarını belirtti.

Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı’ndaki görüşmelerin ardından Başkan Muhittin Yıldızbaş ile birlikte sanayi sitesini de dolaşan Avcı, sorunları yerinde inceledi. Ardından Türkiye Mimar ve Mühendis Odalar Birliği’ne (TMMOB) giden Avcı, birliğin çalışmalarını yakından takip ettiğini, işbirliği halinde olmaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, il Koordinasyon Kurulu üyelerinin öneri ve görüşlerini dinledi.

Editör: TE Bilisim