Van Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da yaşanan katliamı kınamak için bir araya geldi.  Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay Ankara’ya bir barış kervanı oluşturmak için gidenlerin alçakça katledildiklerini söyleyerek, "Bu olayın faili bulunmuyorsa, o zaman fail devlettir" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplantı salonunda DBP’li ve AK Partili meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Meclis salonuna siyah bez asılırken, toplantı öncesi yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, geçtiğimiz Cumartesi günü emek, barış ve demokrasi mitingi için Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya giden insanların hunharca katledilmesini kınadı. Bozbay, ülkenin dört bir yanından barış için Ankara’ya giden emekçiler, gençler, kadınlar ülkede süren savaşın durması ve ölümlerin son bulması için Ankara’ya bir barış kervanı şeklinde gittik belirtti. Bozbay Ankara’da alçakça bir saldırıyla yüzün üstünde insanı kaybettiklerini belirterek, barış uğruna hayatını kaybetmenin bir başka hissiyat olduğunu ve bunu son 30 yıldır deneyimlerle sürekli yaşadıklarını söyledi.

 

“O ZAMAN FAİL DEVLETTİR”

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Özalp Belediyesi Eş Başkanı Handan Bağcı’nın da ölümleri durdurmak için bir köye gittiği için tutuklandığını ifade etti. Bozbay: “ Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki ölüm olmasın diyenler ya tutuklanıyor ya da darp ediliyor. Biz bugünleri ilk defa yaşamadık, tarihimiz bu tür katliamlarla doludur. Her gün ülkemizde katliamlar yaşanıyor. İşte en yakın katliamlar Roboski, devlet kendi uçaklarıyla 34 canımızı aldı. Bir askere bile dava açılmadı. Yine Adana’da Mersin’de parti binalarımıza bombalar konuldu. Diyarbakır’da parti mitinginin göbeğinde bombalar patlatıldı, 5 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı. Yine Suruç’ta ülkenin dört bir yanından toplanan gençler Kobanêli çocuklarla buluşup onlara oyuncak götürmek için Suruç’a gittiler yine böyle alçakça bir saldırıyla katledildiler. Orada da yine 33 gencecik fidanı toprağa verdik. Ve en son Cumartesi günü Ankara’nın göbeğinde oldu. Bunların hiçbiri tesadüf değil, hiçbiri durup dururken yaşanmış değil. Siz eğer bu kadar katliamın hiçbirinin failini yakalayamıyorsanız fail sizsiniz. Devlet bu ülkeden uçan bir kuştan dahi sorumludur. Bu ülkede katliamlar oluyorsa canlarımızı yitiriyorsak ve bunlar karanlıkta kalıyorsa faili devlettir. Nitekim devlet bunu gizlemeden açıkça gösteriyor. Katliamdan sonra üç bakan çıkmış açıklama yapıyor. İstifa edecek misiniz? diye İçişleri Bakanına soruyorlar. İçişleri Bakanı ‘güvenlik zafiyeti yok ki’ diyor. Hemen yanında oturan Adalet Bakanı da pişkin pişkin gülüyor.” Dedi.

 

BOZBAY: ASLA YILMAYACAĞIZ!

Cumhurbaşkanı’nın danışmanı AKP milletvekili Burhan Kuzu’nun ‘AKP iktidar olmadı kaos çıktı’ dediğini dile getirerek katliamı yapanları katliam yaptıkları günden beri tanıdıklarını söyledi. Mafya babası olanların bu ülkede oluk oluk kan akacak dediğini ve bir sonraki gün oluk oluk kan aktığını ve bu ülkede bir savcının dava bile açmadığını ifade eden Bozbay: “ Çok öfkeliyiz, sözün bittiği yerdeyiz. Ama şu bilinmeli ki bu ülkenin barışseverleri, barış isteyenleri iktidarları için kan dökenlerin karşısında her zaman dik durmuştur ve duracaklardır. Bizim iktidar, saray, mevki için verdiğimiz canlar yeter. Her gün canımızı alıyorsunuz. Ama şu bilinsin ki barışseverler o sarayları barış talepleriyle yıkacaklar. Kara günler yaşıyoruz. PKK’nin ateşkes ilan ettiği gün Ankara’da bomba patlatılıyor. Bu savaşta ısrardan başka bir şey değildir. ‘Sen ateşkes yapsan da ben seni öldürürüm’, ‘katlederim’ demektir. Biz bundan başka bir anlam çıkarmıyoruz. Bizim çıkardığımız sonuç Roboski’dir, Suruç’tur, Amed’tir, Ankara’dır. Kürt halkı özgürlüğü için bugüne kadar çok bedel ödedi, çok can yitirdi. Bundan sonra da yine mücadelesine devam edecek ve gerekirse yine canlar verecek. Ama asla teslim olmayacak. Biz kimseye teslim olmadık, olmayacağız. Bunun hesabını yargı karşısında verecekler. Hiç kimse ben diktatörüm deyip gelip diktatör olmadı. Toplumları sindire sindire diktatör oldular, biat ettire ettiren diktatör oldular ama biz biat etmeyeceğiz. Ve hiç kimsenin de diktatörlüğünü kabul etmeyeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir bu böyle bilinsin.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim