Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Belediye Eş Başkanlarının tutuklanmasını kınadı. Meclis Başkanı Cahit Bozbay, halk tarafından seçilenlerin, ancak halk tarafından görevlerinden alınabileceğini söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Çarşamba günü yaptığı toplantıya Eş Başkanlarının tutuklanmasını kınayarak başladı. Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, meclis gündemine geçmeden önce yaptığı konuşmada Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ve Erciş HDP İlçe Eş Başkanı Seval Çadırcı’nın hukuksuz olarak gözaltına alınıp tutuklandığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi üç Belediye Eş Başkanı’nın cezaevinde olduğunu vurgulayan Bozbay, halkın iradesini ancak halkın iradesiyle görevden alınabileceğini, görevden alacak iradenin halk olduğunu söyledi.

 

BOZBAY: SEÇİM HALKIN GÖNLÜNÜ KAZANMAKTIR

Halkın seçtiğini ancak halkın gönderebileceğini ifade eden Bozbay, “Bunu bir kez daha tekrarlıyorum. Diba Başkan halkın iradesidir. Bu meclisin üyesidir. Meclisimizin üyesine yapılan bu hukuksuzluğu şiddet ve nefretle kınıyorum. Şunu herkes bilmeli ki tutuklamalarla, gözaltılarla, şiddetle, baskıyla, silahla,  polis devletiyle, asker devletiyle seçim kazanılmaz. Seçim halkın gönlünü kazanmaktır. Bu yöntemleri uzun zamandır sürdürüyorlar. 2011 yılında da seçimden hemen sonra bu yönelimlerde bulunmuşlardı. Sürekli bu faşist zihniyetle Kürt halkına yöneliyorlar. Kürt halkı bir araya geldikçe bu faşist zihniyet halka yöneliyor. Bugün de bir meclis üyemizi aldılar. Belki fiziksel olarak Diba Keskin’den yoksun meclisimizi açıyoruz ama onunla dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak istiyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim