Van Büyükşehir Belediyesi merkez ilçe belediyelerinde bulunun okullarda kantin denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde kantinlerdeki eksiklikler tespit edilerek okul yetkililerinin eksikleri tamamlaması konusunda uyarılar yapıldı. 

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından ilçe belediyeler ile oluşturulan Gıda Koordinasyon Ekibi ve Van Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından İpekyolu, Edremit, Tuşba’daki okullarda kantin denetimleri yapıldı. Okulların açılmasıyla birlikte başlayan denetimlerde üç merkez ilçede toplam 122 okul kantini denetlendi. Okul kantinlerinde yapılan denetimlerde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantinin ve personelin genel hijyen durumu, kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu, gıdaların son kullanma tarihleri ve kantinlerde satışı yasak gıdalarla (cips, kola, enerji içeceği, patates kızartması, beyaz ve kırmızı et) ilgili incelemeler yapıldı.

 

Yapılan incelemelerin temel amacı öğrencilerin sağlığını tehdit eden gıdaları onların yaşam alanlarından çıkarmak ve onlara güvenilir ortamlar sunarak, sağlıklı bir neslin yetişmesini sağlamak. Yapılan denetimler sırasında kantinden sorumlu okul yetkilileri ve öğretmenlerle görüşülerek denetimlerin amacı, denetim sırasında tespit edilen eksiklikler ve bu eksikliklerin giderilmesi için bilgilendirmeler ve uyarılar yapıldı. Denetimler sırasında tespit edilen ruhsatsız okul kantinleri de bulundukları ilçe belediyelere yönlendirildi.

Editör: TE Bilisim