Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı meclis toplantısı başladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (VAN-TSO)  Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay’ın başkanlığında başlayan mecliste seçim sonuçları değerlendirildi.

 

VAN-TSO meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay’ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısının ilk oturumunda DBP ve AKP grubu meclis üyeleri hazır bulundu. Alınan yoklamanın ardından meclis gündemine geçilmeden önce Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay ve AK Parti meclis üyesi Kerem Baynal seçim sürecini değerlendirdi. Önce konuşan Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, uzun bir süredir Türkiye gündeminde olan genel seçimlerin gerçekleştiğini, önemli bir süreci atlattıklarını belirterek, sonuçları itibariyle demokratik gelişimin, Türkiye’nin demokrasi yolculuğunun bir parametresi olduğunu ve bu parametrede halkın sandıklara giderek tercihlerini ortaya koyduğunu söyledi. Bozbay, halkın ortaya koyduğu tercihe tüm siyasi partilerin ve çevrelerin saygı duyması gerektiğini ve halkın tercihinin bu şekilde tecelli ettiğini ifade etti.

 

BOZBAY: SEÇİM SÜRECİNİ OLGUNLUKLA TAMAMLADIK

Bozbay konuşmasına şu şekilde devam etti: “Özellikle ilimizde sükûnet içerisinde geçen bir seçim süreci yaşadık. Van’da seçim sürecini büyük bir olgunlukla tamamladık. Ne yazık ki Türkiye geneli için bunu söyleyemiyoruz. Seçimden iki gün önce HDP’nin Diyarbakır’da yapmak istediği mitinge alçakça bir saldırı gerçekleşti. 4 yurttaşımız yaşamını yitirdi,416 yurttaşımız yaralandı. Burada bir kaos planı yapıldı. Bu demokrasiye ve seçim sürecine yönelik bir eylemdi. Bingöl’de HDP’nin aracını kullanan bir şoför katledildi. Erzurum’da ve Türkiye’nin birçok yerinde bu tür sorunlar yaşandı. Ancak Van Türkiye’nin birçok iline göre demokrasi çıtasını yüksek tuttu. Bu konuda büyük bir sınav verdiğini düşünüyorum. Van seçim sonuçların göre 7 milletvekili HDP’den 1 milletvekili de AKP’den seçildi. Seçilen milletvekillerimizi yürekten kutluyorum. Kentimize ve kentimizin ihtiyaç duyduğu barışa götürecek olan bu yolda milletvekillerimize çok iş düşüyor. Bizimde yerel meclis olarak genel meclisten ve milletvekillerimizden bundan sonraki sürece ilişkin büyük beklentilerimiz olacaktır. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu barış sürecinde ülkenin gelişimi açısından milletvekili arkadaşlarımız ellerinden geleni yapacaklardır. Bundan sonraki süreçte hepsinin mücadelesinde başarılar diliyorum" dedi.

 

BAYNAL: HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Bozbay’dan sonra konuşan AK Partili meclis üyesi Kerem Baynal, yapılan genel seçimlerde çok net bir sonucun ortaya çıktığını belirterek, seçimlerin demokrasilerin vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Baynal, seçim sonuçlarının herkes tarafından saygıyla karşılanması gerektiğini ifade ederek, gerek Van’da gerekse Türkiye genelinde seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dilediklerini söyledi. Baynal ,“Bölgemizde özellikle barış süreci içerisinde seçilen yeni arkadaşların ciddi bir çalışma yapacakları kanaatini koruyarak seçilen bütün arkadaşlara başarılar diliyoruz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından meclis gündeminde olan maddeler görüşüldü.

Editör: TE Bilisim