Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorloğlu, ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’yle Ocak 2018 itibariyle belediyede görevli memurları ve sözleşmeli personeli memnun edecek bir miktar belirlediklerini söyledi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi ve Belediye ile Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı. Van Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorloğlu, Memur-Sen ve BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, BEM-BİR-SEN Van Şube Başkanı Harun Altın, genel sekreter yardımcıları Fazıl Tamer ve Mehmet Yaşar katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu, belediyede çalışan personele en iyi maddi imkanları sunmayı arzu ettiklerini belirterek,

 

"Personelimizi daha fazla gelir elde etmesini, maaşı yüksek olmasını, sosyal anlamda daha fazla kendisine katkı yapacak kazanımları olsun istiyoruz. Sendikamız da bizden daha fazla istiyor. Dolayısıyla bu sözleşme altına kolaylıkla imza atacağımız bir sözleşme oldu. 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle Büyükşehir Belediyemizde ve VASKİ’de çalışan memur ve sözleşmeli statüdeki personelimize Sosyal Denge Tazminatı adıyla ilave imkan sağlayacak bir sözleşme bu. Biz bütün şartlarımızı Büyükşehir Belediyesi olarak zorladık. Sendikamız sıkı bir pazarlık da yaptı. Memurlarımızı memnun edecek bir miktar belirledik. Hem memurlarımız, hem sözleşmelilerimiz için hem onların aileleri için, hem BEM-BİR-SEN, hem de Büyükşehir Belediyesi için bu sözleşme hayırlı uğurlu olsun." Dedi.

 

Memur-Sen ve BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ise, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresinde (VASKİ) çalışan 700 personeli ilgilendirecek bir sözleşmeye imza attıklarını ifade etti.

 

Uslu, "Van Büyükşehir Belediyesinde çalışan 500 memur ve sözleşmeli personel, VASKİ’de de çalışan 200’e aşkın memurumuzu kırmadan, yapabileceği en üst seviyede ekonomik şartları iyileştirmek adına memurumuzu düşünerek bir sözleşmede kendileriyle anlaştık. Ben kendisine Van adına, ülkemiz adına, memurlarımız adına ve BEM-BİR-SEN adına teşekkür ediyorum. Bu Sosyal Denge Sözleşmesi 1 Ocak 2018’den 31 Mart 2019’a kadar geçerli olacaktır. Memurlarımıza, ailelerine ve Van’a hayırlı olmasını diliyorum." Şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Uslu, belediye bünyesinde çalışan 700 işçiyi ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

Editör: TE Bilisim