Van’ın yıllardır kangren haline gelen ve çözülmeye bekleyen önemli sorunlardan birisi olan trafik konusunda Van Büyükşehir Belediyesi önemli adımlar atmaya devam ediyor. Yönetime gelir gelmez trafik ve caddelerdeki parklar konusunda çalışmalarını sürdüren belediye başkan vekili İbrahim Taşyapan, genel sekreter Mustafa Yalçın ve ekibi kısa vadedeki önemli çalışmaları başlattı. İşe Cumhuriyet caddesinde sürekli park olarak kullanılan sağ şeritleri engellerle kapatarak başlayan Büyükşehir Belediyesi, bu ay ihalesi yapılacak olan parkomat sistemi ile diğer caddelerde de park nedeniyle yaşanan sıkıntıyı bitirmek için kolları sıvadı. Kent genelinde trafik ışıkları için de köklü çalışma yapmaya hazırlanan belediye bazı kavşaklarda ‘U’ dönüşlerini de kapatarak trafik akışını hızlandırma için tedbirler almaya başladı. Uzun vadede kentin arap saçına dönen trafiğini çözmek için caddelerde fiziki dönüşümler üzerine çalışan Büyükşehir son olarak Emniyet ile birlikte cezai işlemler uygulamaya başladı. Kentin işlek caddelerinde yasak olmasına rağmen ceza kesilen ve kaldırılan araçlar ile yasak olan park konusunda caydırıcı olması için adımlar atılırken belediyenin bu uygulamasını Şehrivan’a konuşan vatandaşlar da taktir etti.

 

Van Büyükşehir Belediyesi kentin önemli sorunlarından bir tanesi olan trafik sorununa el attı. Belediye yetkilileri sorumluluk alanındaki cadde ve sokaklarda denetimler yaparak, kuralları ihlal eden sürücülere para cezası kesti. Özellikle vatandaşların kullandığı kaldırımlara yapılan parklar ile engelli yürüyüş alanlarına yapılan araç parkları ile ciddi sıkıntılara neden olan araç sürücülerinin bu şekilde önüne geçilmesi planlanıyor. Gazeteniz Şehrivan olarak da sürekli gündeme getirdiğimiz sorunla ilgili yapılan çalışmayı esnaf ve vatandaşta takdirle karşıladı.

 

 

ARAÇLARA PARA CEZASI KESİLDİ

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Zabıta Daire Başkanlıklarına bağlı trafik ekipleri, şehir merkezinde trafik ihlallerinden kaynaklanan sıkıntıları önlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Ulaştırma Koordinasyon Merkezince (UKOME) alınan kararlar gereği durak noktalarında, park yasağı levhalarının bulunduğu yerlerde, trafik ışıklarının önünde, kavşak ve yaya geçitlerinde uygunsuz park edilen araçlar ile çift sıra park eden araçlara yönelik bir uygulama gerçekleştirdi. Trafikte ihlalde bulunan araç sahiplerine para cezası verildi. Denetimi gerçekleştiren ekipler anonslar yaparak araç sahiplerini trafik ihlallerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Uyarılara uymayan sürücülerin araçları ise çekildi.

 

 

EMNİYETTE ÇALIŞMADA YER ALDI

Emniyet müdürlüğü trafik denetleme şube müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği trafik uygulamasında belirlenen güzergah dışına çıkan, uygunsuz yerlerde yolcu alıp indiren toplu taşıma araçları da denetlenerek aykırı harekette bulunanlara para cezası kesildi. Sürücülerin trafik kurallarına uymaları konusunda daha dikkatli davranmalarını gerektiğini belirten ekipler, kent genelinde güvenli bir trafik ortamının oluşması için çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

 

 

ÖNER: GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ

Şehrivan Gazetesi olarak bizde yapılan çalışmayı esnafa ve vatandaşa sorduk. Gazetemize konuşan esnaflardan Baran Öner şunları söyledi: “Güzel bir çalışma başlatılmış. Van’da kaldırımları kullanamıyorduk. İnsanlar araçlarını kaldırımlara park ediyordu. Bu doğru bir hareket değil. Belediyenin bu çalışması ile artık araç sahipleri inşallah araçlarını kaldırımlara park etmeyecektir. Kesilen bu cezalar ile bunun önüne geçileceğine inanıyorum.”

 

AKYOL: ESNAFA DA ÇÖZÜM BULUNMALI

Eser Akyol adlı vatandaş ise yapılan çalışmayla ilgili, “Belediye için geç kalınmış bir çalışma oldu. Bundan daha önce yapılması gerekiyordu. Ancak zararın neresinden dönülürse kardır diye düşünüyorum. Belediyenin bugün gibi birçok çalışma daha yapması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi de esnafın kaldırımlara bıraktığı malzemelerdir. Esnaf dükkanında yer alan malzemesini kaldırıma hatta yollara bırakıp yolu ve kaldırımı işgal ediyor. İnsanlar kaldırımları kullanamıyorlar. Buna da bir el atılması gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

 

 

DEMİR: KALICI ÇÖZÜM BULUNMALI

Vatandaşlardan Abdullah Demir ise yapılan parklar ile ilgili şunları kaydetti: “Araçların cadde kenarları veya otoparklarda park edilmesi gerekirken ne yazık ki yaya yolu olan kaldırımlara park ediliyor. Bundan dolayı herkes caddede yürümek zorunda kalıyor. Arkadan gelen aracın çarpması ise ayrı bir sorun haline gelmiş. Belediyenin bu anlamda çalışma yapması bana göre önem arz ediyor. Artan araç sayısı ile birlikte sokaklarımız bu yükü kaldıramıyor. Bu yüzden bu gibi çalışmalar devam etmelidir. Bu çalışma belki kalıcı değil ama insanları caydırma konusunda önemli bir yere sahiptir.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim