Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi eliyle kurulan iftar çadırı açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, kurulan iftar çadırında halkla birlikte iftarlarını açtı. Başkanlar, iftar sonrası Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan semaver ve cızbızcıların yanına giderek, belirlenen yerin dışında tezgah kurmamaları konusunda uyardı.

Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi’nin Kent Meydanı’nda kurduğu iftar çadırında yaklaşık 3 bin kişi bu yılın ilk iftarını açtı. Akşam ezanın okunmasına dakikalar kala Kur’an tilavetleri okunduğu çadıra Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı ile İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt da geldi. İftar yemeğinin bir bölümünü Eşbaşkanların kendisi dağıttı. Ezanın okunmasının ardından Eşbaşkanlar, halk ile birlikte iftarlarını açtı.

YEMEKTEN SONRA DENETİME ÇIKTILAR

Özgökçe ve Avcı iftar sonrasında Kent Meydanı’nda tezgah açan semavercilerin yanına giderek, halkla birlikte çay içip sohbet etti. Daha sonra Cumhuriyet ve Maraş caddelerini gezen Eşbaşkanlar, yer belirlenmesine rağmen cadde üzerinde tezgah açan semaver ve cızbızcıları uyardı.

Editör: TE Bilisim