Van Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısından Kobanêli aileler için Van Büyükşehir Belediyesi'nin Suruç'ta kurduğu aşevi için 500 bin TL yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısının son gününde komisyon raporları ve komisyonların raporları okundu. Meclis ilk olarak, Kobanêli aileler için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Suruç'ta kurulan aşevi için 500 bin TL yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Bu maddenin ardından Van Gölü’nü İyileştirme Ve Koruma Komisyonunun Edremit TOKİ'nin Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili raporu okundu. Raporda; Edremit İlçesi TOKİ Afet Konutları Atıksu Arıtma Tesisinde bir dizi iyileştirme çalışması yapıldığı ve özellikle çevreye yayılan kokunun giderildiği, tesisin şu an fiziksel olarak çalışır durumda olduğu ancak periyodik analizlerin yapılamadığı belirtildi. Meclise sunulan raporda yapılması gereken  analizlerin belirlendiği ancak  bu analizlerin yapılabilmesi için VASKİ Genel Müdürlüğüne işlemlerin başlatılması talimatının verilmesi gerektiği belirtildi. Komisyon, Van Gölü ile ilgili çalışmaların yürütülebilmesi için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir müdürlüğün açılması ve Van Gölü’nün dünya mirası olarak korunabilmesi için bir çalışma yapılması önerisinde bulundu. Meclis, yapılacak çalışmaların devam edebilmesi için meclis komisyona yetki verdi.

 

Görüşülen gündem maddelerinden bir başkası da Erciş ilçesinde bulunan üzüm bağlarının korunması, yeni yetiştirme alanlarının tespit edilesi ve bu konuda çalışma başlatılması için Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na yetki verildi. İlçe belediyeleri bünyesinde oluşturulacak sosyal hizmet faaliyetleri ile ilgili olarak koordinasyon yetkisi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına verildi. Komisyona verilen yetkilerden bir başkası da Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na verilen yetkinin devam etmesiydi. Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu meclise sunduğu raporda uyuşturucu ile mücadele için merkez ve ilçelerde spor alanlarının açılması için çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim