Van Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından bir program düzenledi. Cumhuriyet Caddesi Eski Belediye Binası alanında gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Salih Allahverdi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Selçuk Doğru, Daire Başkanları, İlk ve Ortaokul öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Dünya Çevre Günü etkinlikleri renkli görüntülere sahne olurken öğrencilere çevre konulu Hacivat-Karagöz ve sinevizyon gösterisi yapıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, katılımcılara çevre-belediye ilişkisini anlattı.

 

Belediyenin vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştığını vurgulayan Genel Sekreter Yalçın, şunları kaydetti:

 

“Belediyeler nasıl vatandaşların hayatını kolaylaştırır? Kaynağındaki suyu evimize kadar getirerek hayatımızı kolaylaştırır. Bunu da doğadan yani çevreden alarak evimize getirir. Bunu yanı sıra yol ve kaldırım yapımından tutun da çok sayıda hizmeti bizlere belediye getirir. Kullandığımız her şey, üstümüzdeki kıyafetten yediğimiz içtiğimiz gıdalar, soluduğumuz hava dahi doğadan bizlere cömertçe verilir. Hatta doğa bizlere o kadar cömert davranır ki biz bunları savurganlık yapacak derecede kullanabiliyoruz. Tabi bunun bir gün tükeneceğini bilmemiz gerekir.”

 

“TÜM BUNLAR TEMİZ BİR ÇEVREYİ SİZLERE BIRAKMAK İÇİN”

 

Dünya Çevre Günü’nün yılda bir defa hatırlatıldığını anlatan Yalçın, Büyükşehir Belediyesinin çevre dostu çalışmalarından örnekler vererek konuşmasını şöyle devam ettirdi:

 

“Kentimizin en büyük değeri nedir? Van Gölü. Gölümüzün temiz kalması için belediyemiz tarafından devletimizin de desteğiyle 100 milyon TL bir masrafla yapılacak olan arıtma tesisinin temelini attık. Dün de Erciş ilçemizde Sayın Başbakanımız, arıtma tesisinin açılışını yaptı. Tüm bunlar temiz bir çevreyi sizlere bırakmak için yapılıyor. Çevreyi temiz tutmak ve en az kullanıp en çok korumak için sizin yapacaklarınız çok önemlidir. Çocuklar; bizler nehirde bile abdest alırsanız suyu israf etmeyin diyen bir medeniyetin evlatlarıyız. Burada sizlerin geleceği ile alakalı çevrenizde doğayı hor kullanan ve savurganlık yapan varsa bunlara öncelikle sizlerin engel olması gerekir.”

 

Etkinliğin sonunda protokol tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında okullara, en fazla atık pil toplayan, en çevreci okul kategorilerinde çeşitli ödüller verilirken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından da öğrencilere boyama kitabı ve çam fidanları hediye edildi.

Editör: TE Bilisim