ŞEHRİVAN HABER- Van Büyükşehir Belediyesi ve Erciş Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında Erciş kent merkezindeki Zeylan, Vanyolu, Emrah, Emniyet ve İnönü caddelerini asfaltlayıp, kaldırım ve refüj çalışmalarını da tamamlayarak, halkın hizmetine açtı.

Büyükşehir Belediyesi yaptığı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi ile Erciş Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Erciş’teki Zeylan, Vanyolu, Emrah, Emniyet ve İnönü caddeleri 3 ay gibi kısa bir sürede asfaltlanarak, hizmete açıldı. HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, Erciş Belediye Eş başkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Şehsade Kurt, ilgili daire başkanları ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“HALKIN İRADESİNİ GASP EDENLER KAYBETTİ”

Kurdele kesilmesinin ardından bir konuşma yapan Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin, “Halkın iradesini gasp ederek hiç bir sonuç alamayacaklarını 31 Mart’ta tekrar gördüler” dedi. Belediyenin imkanlarını kendileri için seferber eden anlayışlara halkın gereken cevabı verdiğini ifade eden Çetin, “Bedeli ne olursa olsun biz halkımız için mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. Halka ait olanı halka vereceğiz. Şeffaf olacağız. Halkçı belediyeciliği esas alacağız. Kendimizi de kentimizi de beraber yöneteceğiz. Yalanla, dolanla, iftirayla, gaspla sonuç alınmayacağını gördüler. Bugünde geliyorlar işte diyorlar başkanım su faturalarımız silinecekmiş, imza alalım. Belediyelerden memnuniyetsizliğinizi dile getirin diyorlar. Ama bu halkın her şeyi açıkça gördüğü aşikardır. Biz de anketlerimizi en kısa sürede başlatacağız. Memnuniyetin ne olduğunu bu halk 31 Mart’ta gösterdi. Anket sonuçlarında da gösterecektir. Halkımızla birlikte yönetmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

“BELEDİYEMİZİN TÜM KAYNAKLARINI HALKIMIZ İÇİN SEFERBER EDECEĞİZ”

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Eş başkan Bedia Özgökçe Ertan ise tüm kaynakları halk için seferber edeceklerini belirtti. Özgökçe, “Büyükşehir ve İlçe belediyesinin imkanlarıyla çalışmasını yaklaşık 3 ay önce başlattığımız, bugün nihayete erdirdiğimiz ve açılışını yaptığımız bu yol ile ilgili bir araya geldiğimiz bugün de bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Gerçekten heyecan duyuyoruz. Gerek Erciş, gerek Büyükşehir ve gerekse de kayyum atanan belediyelerin açıklanan mali tablolara göre ne kadar borcu olduğunu sizler biliyorsunuz. Bizlere bıraktıkları şey, tam anlamıyla içleri, bütçeleri boşaltılmış belediyeler. Yani tam bir enkaz olmasına rağmen sizlerden aldığımız güçle cesaretle bütün imkanlarımızı halkımız için kullanarak bugün bu hizmeti açıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla, çalmadan ve çırpmadan bütün imkanları kullanmak mümkün aslında. Bu halkın hizmetlerin en iyisine layık olduğunu ben buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Bizler elimizdeki bütün imkanları seferber ederek, bir yandan bizleri sıkıştırmaya çalışan ekonomik abluka ile mücadele ederken bir yandan da yeni hizmetlerimizi halk için sunarak sizlerin verdiği yetkiyle en üst düzeyde kullanmaya çalışıyoruz. Evet zorlanıyoruz, zorlandığımız doğrudur. Ama moralimiz de çok yüksek. Demek ki yapılabiliyormuş. Biz sizlerin de desteğiyle yıllardır Erciş halkının bu cadde nedeniyle çektiği çileye noktayı koyduk. Bu güne kadar yaklaşık olarak 2 bin metre asfalt çalışması yapıldı. Bu yol genişletildi. Artık tozun, toprağın bizlere reva görüldüğü bir anlayışı istemediğimizi 31 Mart’ta onlara gösterdik. Bu halkın kaynakları bu halk için kullanılmak durumundadır. O yüzden biz diyoruz ki kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz ve yönetmeye de devam edeceğiz. İnşallah çok daha güzel hizmetlerin de açılışını bugünkü gibi yapacağız. Hepimize hayırlı olsun.” Diye konuştu.

“ERCİŞLİLER HALKÇI BELEDİYECİLİK İLE 2014 YILINDA TANIŞTI”

Son olarak konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, yıllardan beri, değil araçların, yayaların bile geçmekte zorlandığı bir yolun açılışı için toplandıklarını söyleyerek “Bu yol kaynaklar doğru kullanıldığında hizmetlerin nasıl bir bir hayata geçirileceğinin bir kanıtıdır.” Dedi.

Dede konuşmasının devamında şunları söyledi: “Erciş halkı 2014 yılı geldiğinde ilk kez halkçı belediyecilikle tanıştı. Buradan saygıyla anıyorum. Erciş halkı Diba başkan öncülüğünde 2014 yılında, halkın kaynaklarını hiçbir gruba ve azınlığa değil kentin tamamına götürüldüğü, tüm kaynakların kente akıtıldığı bir döneme tanıklık etti. AKP - MHP ittifakının geliştirdiği faşist politikaların sonucu olarak belediyelerimize kayyumların atandığına, eş başkanlarımızın tutuklanarak cezaevine gönderildiği bir döneme tanıklık etti Erciş halkı. O günden bu güne kadar kentin kaynakları belli bir grubun hizmetine akıtılırken, sadece bir grubun rantına yönelik bazı işler dışında tek bir çivi çakılmadı. 31 Mart 2019 seçimlerinde halk kayyumcu zihniyete cevabını verdi ve HDP Eş başkan adaylarımız halktan aldıkları oyla hizmete başladılar. Çok borç var. Bunu Erciş halkı da çok iyi biliyor. Devlet bütün kaynakları kullanarak belediyelerimizi çalışamaz hale getirmek istiyor. Bunu da Erciş halkı biliyor. Bunların hiçbiri arkadaşlarımız için bahane ve gerekçe değil. Bugün açılışına yaptığımız bu yol da bunun en güzel örneğidir. Sizlerin huzurunda bir kez daha Büyükşehir ve Erciş Belediye Eş başkanlarımıza, meclis üyelerimize bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir enkazı kaldırdıkları için tekrar teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim