Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı öncülüğünde başlatılan ″Beyaz Bayrak″ projesinin tanıtımı ve gıda iş yerlerine dönük hijyen eğitimi kapsamında eğitimlere katılan esnaflara sertifika verildi.

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, öncülüğünde başlatılan, İpekyolu ve Edremit ilçe belediyelerinin de dahil olduğu “Beyaz Bayrak” projesinin tanıtımı ve gıda iş yerlerine dönük hijyen eğitim semineri düzenlendi. Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası ile ortaklaşa düzenlenen ve 2 gün süren eğitim kapsamında kentte bulunan lokantacılar ve fırıncılar esnafına çeşitli bilgilerin sunulduğu eğitim verildi. Düzenlenen eğitime Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil ve çok sayıda esnaf katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer ilçe belediyelerinin mühendislerinin katıldığı eğitim kapsamında lokanta, restoran, cafe ve fırın işletmecilerine dönük ″Beyaz Bayrak″ projesinin tanıtımının yanı sıra hijyen eğitim verildi.

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda, Kontrol Şube Müdürü Sakine Turan’ın yanı sıra İpekyolu ve Edremit ilçe belediyelerin gıda mühendisleri katılarak burada esnaflara 2 gün süren projenin içeriği ve hijyen eğitimi konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Lokantacılar ve Fırıncılar Odası’nda verilen ve 2 gün boyunca süren eğitim seminerinin ardından katılımcı 150 esnafa sertifika verildi. Sertifikalarını alan esnaflar yapılan eğitim seminerinin çok verimli geçtiğini belirterek, katılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine teşekkür etti. Tamamlanan eğitim seminerinin ardından eğitime katılan esnaflara sertifika verildi. 

Editör: TE Bilisim