Büyükşehir Belediyesi, Kobanê'de IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu yaşamlarını yitirenler için mevlit verdi. Yüzlerce kişinin katıldığı mevlitte konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Cahit Bozbay, tüm Van halkını Kobanê ile dayanışmaya çağırdı.

 

Büyükşehir Belediyesi, Kobanê'de IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu yaşamlarını yitirenler için mevlit verdi. Büyükşehir Belediyespor tesislerinde verilen mevlide Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Cahit Bozbay, mahalle meclisleri ve yüzlerce kişi katıldı. Okunan Kürtçe mevlidin ardından, mevlide katılanlara iftar verilirken, mevlide katılanlar Kobanê halkı için dualar okudu. Mevlidi okuyan iman; "İnsanın namusu, insanın toprağı, haysiyeti, şerefi ve onurudur. Bugün Kobanê'de binlerce yiğit insan işte bu insanlık değerleri için mücadele veriyorlar. Bu mücadele verilirken, binlerce insan yaşamını yitiriyor ve şehit düşüyor. Biz onlara minnettarız" dedi.

 

BOZBAY: BARBAR ÇETE TARİHİN SAHNESİNDEN SİLİNECEKTİR

İftar sonrası konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Cahit Bozbay ise, IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu katledilen insanları anarak, barbar çetenin mutlaka tarih sahnesinden silineceğini söyledi. Kürt halkının bu barbarlara karşı büyük bir mücadele verdiğini aktaran Bozbay, bu mücadelenin zaferle sonuçlanacağını belirtti. Tüm halkı Kobanê ile dayanışmaya çağıran Bozbay, "Tüm halkımızı bu destansı mücadele ile dayanışmaya çağırıyoruz. AKP'nin işbirliği ile yapılan bu saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz. Kobanê bu barbar çetelerden temizlenecek ve halkımız burada özgür bir şekilde yaşayacaktır" dedi.

Bozbay'ın konuşmasının ardından mevlit programı sona erdi. 

Editör: TE Bilisim