Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle kırsal kesimlerde 80 yıldır yapılmayan çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, yol, köprü çalışmalarına da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı sezonu içerisinde kırsal alana yaklaşık 3,5 milyon TL harcayarak 36 köprü, 4 köprü onarımı ve 600 metre istinat duvarı yaptı. 

 

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal ve kent merkezine yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yıl içerisinde çok önemli çalışmalar yapan belediye, 2015 yılı başında açıkladığı stratejik hedeflerini ise çoktan aştı. Büyükşehir kanunu ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan mahallelerin tümüne hizmet götürme politikasıyla hareket eden belediye, bu alanların çoğunda halkı hizmetlerle tanıştırdı. 80 yıldır hiçbir hizmetin yapılmadığı alanlarda halka hizmet sunan belediye, yıl içerisinde neredeyse bütçesinin tamamını hizmete harcadı. Bir yandan yeni yollar açan belediye, öte yandan ise yol onarım, asfalt, stabilize, köprü ve menfez yapımlarına da devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı çalışmaları kapsamında 3,5 milyon TL harcayarak 36 köprü, 4 köprü onarımı ve 600 metre ise istinat duvarı yaptı. 

 

İLÇELERDEKİ KÖPRÜLER TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi; Erciş ilçesine 3, Çaldıran'a 9, Muradiye'ye 4, Saray'a 8, Özalp'a 6, Gevaş'a 1, Çatak'a 1, Başkale'ye 6, Bahçesaray'a 2, Tuşba'ya 3, Edremit'e 1, İpekyolu'na ise 3 köprü, köprü onarımı, menfez ve istinat duvarı çalışması yaptı. Muradiye ilçesinde tamamen yıkılan ve 1,5 milyon TL'ye mal olacağı belirtilen köprünün yapımını ise Büyükşehir Belediyesi, özverili bir çalışma ve kendi gücünü kullanarak 21 bin TL'ye mal ederek halkın hizmetine sundu. Belediye, ayrıca Çatak ilçesine ise 400 bin TL'ye mal olan çelikten bir köprüyü de yaparak hizmete aldı.

Editör: TE Bilisim