Van Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle yurttaşlara daha sağlıklı ürünlerin sunulması amacıyla işyerlerini denetledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde merkez ilçelerin katılımı ile oluşturulan “Gıda Koordinasyon Ekibi” Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi tarafından yurttaşlara daha sağlıklı ürünlerin sunulması amacıyla kentin merkez ilçelerinden biri olan İpekyolu ilçesinde bulunan işyerlerini denetlendi. Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi’nin ortak çalışmaları ile yapılan denetimlerde toplu tüketimlerinin yapıldığı lokanta, kafeterya ve market gibi işyerlerinde denetimler yapan ekipler, Ramazan ayı nedeniyle iş yerleri sahiplerine gerekli bilgilendirme ve uyarılar yaptı. Denetleme çalışmalarında eksik evrak ve gerekli hijyenlerde eksiklikleri bulunan işyerlerini uyaran ekipler, işyerlerine gerekli eksikliklerin tamamlanmasını istedi.

 

Gıda koordinasyon ekibi tarafından yapılan denetimler kapsamında, yurttaşların daha sağlıklı ürünler sunulabilmesi için iş yerlerinin rutin bir şekilde denetlenirken, halka daha sağlıklı ve kontrollü gıda ulaşması için gıda üretim ve satış yerlerini işinde uzman gıda mühendislerinden oluşan ekipler denetledi. Yine toplu tüketim malzemesi işyerlerine son tüketim tarihi geçmiş ürünler ile ilgili gerekli uyarılar yapılarak, tarihi geçmiş ürünlerin satışının kesinlikle yasak olduğu belirtildi. 

Editör: TE Bilisim