Milli Eğitim Bakanlığı'nda 26 yıl öğretmenlik görevi yapan Mehmet Bilici, 2019 Mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

 

ŞEHRİVAN HABER/HAMİT KARAKUŞ – 2019 Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimler öncesi Mehmet Bilici, Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday adaylığı açıkladı. Van’daki ulusal ve yerel basınla kahvaltıda bir araya gelen Bilici, yerel seçimlerde başkan aday adayı olduğunu açıklayarak aday adaylık sürenin de startını vermiş oldu.  Belediye başkanlığı aday adaylığı için birlik beraberlik mesajı verirken, Ak Parti saflarında aday adayı olduğunun da altını çizdi. Hiç bir referansla aday adayı olmadığını açıklayan Bilici, doğup büyüdüğüm kentte ahde vefa borcunu ödemek istediğini ve bu neden bu göreve talip olduğunu ifade etti. Turizm konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirten Bilici, Bu kentte en büyük kazınım eğitim ile olacağını ve Belediye Başkanı seçilmesiyle kentin en büyük değeri olan turizmi canlandırıp işsizlik sorunu ve marka olma yolunda mücadele edeceğini belirtti.

 

BİLİCİ “BAŞKANLIK GÖREVİNE TALİBİM”

 

Doğduğu ve büyüdüğü kente vefa borcunu ödemek amacıyla bu göreve talip olduğunu belirten Bilici, “Uzun yıllardan bu yana gerek yurt içi gerekse yurt dışı gezilerimde gözlemlediğim birçok yeniliği Van’a nasıl uyarlayabileceğim konusunda çalışmalar yaptım. Bu çalışmalar neticesinde, oluşturduğum çok sayıda projeyi hayata geçirmek üzere bu göreve talip olmaya karar verdim. Bu yaşadığımız coğrafyada uzun yıllardır süregelen ve kangrenleşen kardeş kavgasının sonlandırılmasında ve her kesime aynı yakınlıkta olunmasında Belediye Başkanlık makamının önemli bir rolü bulunmaktadır. Bir fiil bu olayları bizzat yaşayan bir eğitimci olarak, Mehmet Öğretmen unvanı ile bu başkanlık görevine talibim.” İfadelerini kullandı.

 

 

“PARTİNİN TABAN OYUNU ARTI 10 PUAN ARTIRACAK DESTEKÇİM VAR”

 

Bir eğitimci olarak Van birçok öğrenci yetiştirdiğini ve birçok makadamda hizmet verdiğini açıklayan Bilici, “Hepsi benim evladım, kardeşlerimdir. Hemşerilerime vereceğim hizmette insanlık adına hiçbir ayrım gözetmeksizin yapacağım çalışmalar öncelikli olacaktır. Hiç birimiz anne babamızı seçme şansına sahip olmadığımız gibi ırkımızı da seçme şansına sahip değiliz. Öyleyse bu ayrımcılığın sebebi nedir? Yerel yönetimlerde, haktan, adaletten ayrılmayan adayların hizmette yarışmalarının doğru olacağı kanaatindeyim. Her kesimden, her siyasi görüşten gönül bağımın olduğu insanlar vardır. Hatta şunu çok net söyleyebilirim, aday olduğum partinin taban oyunu artı 10 puan artıracak destekçim vardır.  Bu konuda yapılacak anket ve kamuoyu yoklamaları bunu belgeleyecektir.” Dedi.

 

“MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA İDDİALI PROJELERİM VAR”

 

Van'ın Büyükşehir ünvanı kazanmasından ardından Türkiye'deki diğer Büyükşehir Belediyelere nazaran hak ettiği konumda olmadığının altını çizen Bilici, "Özellikle turizm alanın da Van’ımızın marka şehir olması yolunda çok iddialı projelerim hazır bulunmaktadır. Bu projelerimi ilerleyen süreçte siz değerli basın mensupları ve sevgili hemşerilerim ile paylaşacağım. Geçmişin ve büyüklerin tecrübeleri, gençliğin hayalleri, enerji ve dinamizmiyle çıktığım bu yolda dua ve desteklerinizi bekler, en derin muhabbetlerimi sunarım.” Dedi.

 

 

MEHMET BİLİCİ KİMDİR?

   

1968 yılında Van’da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise tahsilimi Van’da tamamladım. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1986 yılında Adıyaman ilinde göreve başladım. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Türkçe Bölümü’nde lisans eğitimimi tamamladım. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli makamlarda 26 yıl öğretmenlik ve idarecilik yaptım. 2012 yılında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Van Bölge Müdürlüğü’ne Bölge Müdür Yrd. Olarak atandım. Aynı kurumda 6 yıldır devam etmekteyim. Yönetim Bilimi İletişim, toplum ve insan psikolojisi alanında birçok kurs ve seminere katıldım. Ailemizin geçmişten itibaren ticaretle uğraşmasından dolayı kendimize ait iki adet mobilya mağazamız bulunmaktadır. Evli bir erkek, iki kız çocuğu ve dört torun sahibiyim. Ayrıca çok iyi seviyede Kürtçe ve orta seviyede İngilizce dillerini bilmekteyim.

Editör: TE Bilisim