Van’da Abdullah Öcalan'a Özgürlük Platformu tarafından “Öcalan’a özgürlük" yürüyüşü düzenlendi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş, Sebze ve Meyve Hali Kavşağı’nda yapıldı. Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Van milletvekilleri Nazmi Gür, Özdal Üçer, Aysel Tuğluk ve Kemal Aktaş’ın da aralarında bulunduğu kalabalık, İki Nisan Kavşağı’na kadar yürüdü. Burada bekleyen polislerin yürüyüşe izin vermemesi üzerine görüşmelere başlandı. Yapılan görüşmelerin ardından Aydın Perihan AVM’nin önüne kadar yürüyüş yapılmasına izin veren polis ekiplerinin geri çekilmesiyle gruptaki bazı kişiler kartopu ve taşlarla saldırmaya başladı. Polisin gaz bombalarıyla karşılık vermesi ve Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi yetkililerinin araya girmesiyle olaylar kısa sürede sona erdi. Tekrar yürüyüşe geçen kalabalık, Aydın Perihan AVM’nin önüne kadar geldi.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde ilk konuşmayı DBP Van İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin yaptı. Şahin, 2014 yılının direniş ve zafer yılı olduğunu söyledi. 2015’in ise özgürlük yılı olacağını kaydetti. Abdullah Öcalan’ın 16 yıldır esaret koşullarında barış mücadelesi verdiğini ancak AKP’nin kirli politikalarla bunu boşa çıkarmaya çalıştığını kaydeden Şahin, IŞİD ile Kobanê’de yapamadıklarını şimdi Hizbullah adı altında Cizre’de yapmaya çalıştığını, ancak bunun da sonuç vermeyeceğini söyledi. Şahin’in ardından söz alan Öcalan’a Özgürlük platformu üyesi Yazar Eşber Yağmurdereli ise, “Barışın ve özgürlüğün en büyük savunucusu Başkan Apo’dur. Başkan Apo’nun mücadelesini yakın zamanda kendi ağzından dinleyeceğiz. İşte yakın zamanda aramızda olması için daha çok çalışmalıyız” dedi. DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçuk da şunları söyledi: “Kalbini ve yüreğini Başkan Apo ile birleştiren Kürt halkının 40 yıl önce yola çıkan özgürlük yürüyüşçüleri ile bugün özgürlüğe yürüyoruz. Şimdi önderliğin yoldaşları olarak bugün ‘Öcalan’a özgürlük’ kampanyasını önderliğin özgürlüğüyle sonuçlandıracağız. Çok yakın zamanda özgür ülkede, özgür önderlikle buluşacağız.”

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise 2015 yılının Öcalan’ın yılı olduğunu belirtti. “Bugün bu noktaya Önderliğin mücadelesi ve şehitlerle geldik” diyen HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, “Bizler Kobanê, Şengal direnişiyle Kürt halkının başaramayacağı hiç bir şeyin olmadığını gördük Serok Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan’ın özgürlüğüdür. Şimdi hepimiz Serok Apo’nun özgürlüğünü istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim