Eşini Bıçaklayıp, Üzerinden Otomobille Geçerek Öldüren Kocaya Müebbet Hapis.

Van'da, nikâhsız yaşadığı 6 aylık hamile 17 yaşındaki Eylem Pesen'i bıçakladıktan sonra otomobille üzerinden geçerek öldürmek suçundan tutuklu 32 yaşındaki Kerem Çakan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kerem Çakan, nikâhsız yaşadığı 6 aylık hamile Eylem Pesen'i, 2009 yılı Mayıs ayında ağabeyi ile ilişkisi olduğunu öne sürerek, bıçakladıktan sonra otomobille defalarca üzerinden geçerek öldürdü. Tutuklanan Kerem Çakan, ilk duruşmada, “Eşimi çok seviyordum. Ancak, beni ağabeyimle aldattı. Cinayeti nasıl işlediğimi hatırlamıyorum” dedi.

 

İFADE DEĞİŞTİRDİ

 

Kerem Çakan, daha sonraki duruşmalarda verdiği ifadeyi kabul etmeyerek, ağır tahrik altında bu cinayeti işlediğini; psikolojik dengesinin yerinde olmadığını iddia etti. Suçu nasıl işlediğini hatırlamadığını öne süren Çakan, “Ağabeyimle ilişkisi olduğunu düşündüğüm için yaptım. Ancak, bu durum gerçek değil. Bunu ben kafamda kurdum. Hastayım, bunu doktor da teşhis etti. Kafamda böyle kurguladım. O anda yanımda kim olsaydı öldürecektim” diye savunma yaptı. Sanık Çakan ayrıca 3 yıl psikolojik tedavi gördüğünü, durumunun iyi olmadığını ve ağır tahrik sonucu cinayeti işlediğini öne sürdü, ağabeyi ile ilişkisi olduğu şüphesiyle eşini öldürdüğünü ve bunun da tahrik kapsamında ele alınması gerektiğini, ağabeyi Tahir Çakan'ın da yargılanması gerektiğini söyledi. Pesen'in ailesi ise karşı taraftan tehdit aldığını öne sürerek davadan çekildi.

 

4 YIL SONRA KARAR ÇIKTI

 

Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması dün yapıldı. Duruşmaya sanık Kerem Çakan, Eylem Pesen'in yakınları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Hukuk Müşaviri Gülennur Saitpaşaoğlu ve Van'daki kadın örgütleri katıldı. Yaklaşık 30 dakika süren duruşma sonrası mahkeme heyeti Kerem Çakan'ı müebbet hapis cezasına çarptırdı. 

 

Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim