ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - Türkiye genelinde 7 binin üstünde Van’da da 168 aday adayının milletvekilliği için başvuru yaptığı adaylık sürecinde bir çok isim öne çıktı. Fakat aday adaylarından birisi var ki, ismi kadar projesi ile de konuştu. Aday adaylığı sürecinde gittiği her yerde 5T projesini anlatan, afişlerle kentin dört bir yanına ‘5T ile geliyor’ ibaresini ekleyen İlhami Çakırtaş, sürecin en çok da konuşulan aday adaylarından birisi oldu. Tarım ve Hayvancılık, Turizm, Ticaret, Trafik ve Teknoloji konularında Van’a önemli yatırımlar vaadiyle yola çıkan Çakırtaş, aday adaylığı çalışmalarını sürdürürken Şehrivan’a özel değerlendirmelerde bulundu. Hükümet ile millet arasında köprü görevi görmek istediğinin altını çizen Çakırtaş, teşkilatçılık tecrübelerini de kullanarak kent için ciddi girişimler yapmak istediğini vurguladı.

 

Türkiye genelinde 7 binin üstünde Van’da da 168 aday adayının milletvekilliği için başvuru yaptığı adaylık sürecinde bir çok isim öne çıktı. Fakat aday adaylarından birisi var ki, ismi kadar projesi ile de konuştu. Aday adaylığı sürecinde gittiği her yerde 5T projesini anlatan, afişlerle kentin dört bir yanına ‘5T ile geliyor’ ibaresini ekleyen İlhami Çakırtaş, sürecin en çok da konuşulan aday adaylarından birisi oldu. Tarım ve Hayvancılık, Turizm, Ticaret, Trafik ve Teknoloji konularında Van’a önemli yatırımlar vaadiyle yola çıkan Çakırtaş, aday adaylığı çalışmalarını sürdürürken Şehrivan’a özel değerlendirmelerde bulundu. Hükümet ile millet arasında köprü görevi görmek istediğinin altını çizen Çakırtaş, teşkilatçılık tecrübelerini de kullanarak kent için ciddi girişimler yapmak istediğini vurguladı.

 

Siyasetin deneyimli isimlerinden İlhami Çakırtaş 27. Dönem Milletvekili için AK Parti’den geçtiğimiz günlerde aday adaylık başvuru yapmıştı. 1987 yılından bu yana siyasetin içinde aktif rol oynayan Çakırtaş, Ak Parti İpekyolu Teşkilat Başkanlığı görevi yürüttü. Adaylık başvurusunun ardından kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Çakırtaş burada 5T projesini açıkladı. Tarım ve Hayvancılık, Turizm, Ticaret, Trafik ve Teknoloji konularını ele alan 5T projesiyle Van’ı istenilen seviyeye getirmek isteyen Çakırtaş, hükümet ile halkın arasında köprü olmak istiyor. Çakırtaş aday adaylık süreci ve yapacağı çalışmaları Şehrivan’a anlattı. İşte Çakırtaş’ın aday adaylık süreci ve milletvekili olması durumda yapmayı düşündüğü çalışmaları...

 

 

ÇAKIRTAŞ: KÖPRÜ GÖREVİ GÖRECEĞİZ

 

Çakırtaş ilk olarak şunları söyledi: “Aday olmamın sebebi halkımız ile hükümet arasında bir köprü olmak niyetimiz var. Bu köprü de nasıl bir çalışma yapabiliriz. Öncelikle bütçeden Van’a büyük pay girişimlerimiz olacak. Hükümetten büyük projeler girişimimiz söz konusu olacak. Tarım, ticaret, turizm, imar, teknoloji anlamında bir köprü vazifesi yapacağız. Cenabı Allah bize nasip ederse biz halkın içinden hiç kopmayacağız. Halkla barışık olacağız ve telefonum 24 saat açık olacak. Van merkezde milletvekili irtibat ofisimiz olacak. Bu ofisimizin akabinde 2 danışmanımız olacak. Bunlardan bir tanesi sadece sahada halka birlikte olacak ve eksiklikleri not alacak. Bizde teşkilatımızla birlikte bu sıkıntıları masaya yatıracak ve gidereceğiz. Saat 8 akşam 5 bizim bu danışmamız bu işi yapacak. Çünkü halkı ayağımıza çağırmayacak biz halkın ayağına gideceğiz.”

 

“TEŞKİLATIMIZLA BARIŞIK OLACAĞIZ”

 

Teşkilat ile her zaman barışık olacağı vurgusu yapan Çakırtaş, “Teşkilat olarak her zaman barışık ve diyalog içinde olacağız. Teşkilattan gelen birisi olarak insanların milletvekillerinden beklentilerini iyi biliyoruz. Bu yüzden de vekil ile teşkilatların bir birinden kopuk olmaması gerekiyor. Ondan dolayı da bunu bildiğim için her zaman teşkilatımızın, il başkanımızın, ilçe başkanlarımızın emrinde olacağımız. Milletvekili sadece TBBM’ye gitmekle ilgili bir şey değil. Teşkilatla her zaman vekilin istişareli olması gerekiyor. İpekyolu ticaretini aktif hale getirmek için her zaman tekliflerimizi sunacağız. Turizm ve ticaretle ilgili her zaman tekliflerimizi ve önerilerimizi sunacağız. Diğer alanda hükümetimize sürekli teklif götüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

ÇAKIRTAŞ: GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK

 

Tatil köyleri, kamp alanları gibi çalışmalar hakkında konuşan Çakırtaş şöyle konuştu: “Biz seçilirsek proje talebinde bulunacağız. Örneğin sahil kenarında, Alaköy, Ayanis bölgesinde küçük tatil köyleri yapılıp, Turizm Bakanlığımızın ve hükümetimizin öncülüğünde bu projeleri tavsiye olarak önereceğiz. Göl havzası kenarında küçük tatil köyleri olduğu zaman tur acenteleri ile irtibata geçip buraya hem yerli hem de yabancı turistlerin gelmesi için çabalarımız olacak. Özellikle futbol takımlarının Antalya’da kamp yaptığı alanlar var. Van’ımızın bu potansiyeli Antalya’dan daha yüksektir. Bu konuda da gerekli bakanlık ve hükümetimiz ile görüşmelerimiz olacak. Burada en az 10 takımın kamp yapabileceği tesisler için tekliflerimiz olacak. Van Gölüyle ilgili girişimlerimiz olacak.”

 

“SÖZDE DEĞİL, ÖZDEYİZ” DEDİ

 

Çakırtaş son olarak, “Bildiğiniz gibi Ak Parti hükümeti 16 yıldır sessiz devrim niteliğinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bir devrim yaptı. Bu halende devam ediyor. Türkiye eskiden içinde bir liderlik çıkmazı varken, hamdolsun. Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yoluna devam ediyor. Bildiğiniz gibi dünyadaki birçok ülkenin olduğu önemli yerlerde yer alıyor. Ak Parti’nin icraatlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizde birey olarak Ak Partimize hiç olmazsa bir tuğla vazifesi yapmak istiyoruz. Ak Partimiz birçok alanda büyük çığır açtı. Cumhurbaşkanımız son olarak açıkladı 2020’lere kadar hiçbir ilçe doğalgazsız kalmayacak. Bununla alakalı da Cumhurbaşkanımızın bu çabaları bize cesaret veriyor. Cumhurbaşkanımız saat 3’lerde uyuyorsa bizim de kendilerini örnek almamız gerekiyor ve gövdemizi taşın altına koymamız gerekiyor. Ben Van halkının hizmetkarıyım. Sözde değil, özdeyim.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim