ŞEHRİVAN ÖZEL

Seçim çalışmaları kapsamında bir miting düzenlemek için Çaldıran ilçesine giden Ak Parti heyetinin mitingi esnasında AK Partililer ile BDP'liler arasında kavga yaşandı. Ak Parti'nin miting düzenlemek için gittiği ilçede miting yapılırken toplanan BDP'li grup ile büyük bir çatışma yaşandı. Olay yerinde yaralıların olduğu söyleniyor.

Van milletvekilleri Musfata Bilici, Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar ve partililer, Çaldıran Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Ferman Yıldırım’ın seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla bugün Çaldıran’daydı. Alınan bilgilere göre AK Parti'nin seçim miting yaptığı esnada olay yerinden BDP'nin seçim aracı geçmesi ile birlikte gerginlik başladı. Atışmalar ile başlayan kavga taşlı, sopalı son olarak da karşılıklı silahla çatışmaya döndü. Tarafların silahlar ile giriştiği kavgada bir yaralı oldu öğrenildi.

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

Ak Parti'nin kalabalık bir miting düzenlediği Çaldıran mitinginde Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım'ın konuşma yaptığı sırada parti binası miting alanına yakın olan BDP'lliler protesto etmeye başladı. Yıldırım'ın konuşması devam edince protestosunu sürdüren BDP'liler bunu Van Büyükşehir Adayı Osman Gülaçar gelene kadar devam ettirdi. Gülaçar'ın konuşmasının son bölümlerinde ise olay BDP'nin seçim aracının olay yerine gelmesi ile başladı. Miting alanı önünde seçim şarkısının sesini yükselten seçim aracının alana gelmesi ile birlikte gruplar arasında taşlı çatışma çıktı. Ardından da silahlar çekilerek ateşe verildi. 

TARAFLAR SAKİNLEŞTİRİLDİ

Gerilimin üst seviyeye tırmandığı olaylar silahli çatışmanın ardından ilk olarak iki tarafın partilileri sonrasında ise polisler tarafından sakinleştirildi. İki partinin teşkilatları grupları dağıtırken AK Partili grup olayların yaşandığı alandan ayrılarak ilçenin başka bir bölümünde tekrardan toplanma kararı aldı. BDP'li grup ise ilçe başkanlığı tarafından uzaklaştırılarak olaylar sakinleştirildi. İlçede şimdilik sular duruldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu köşe yazısı/haberin tüm hakları Şehrivan Gazetesi'ne aittir. Bu içerik kaynak gösterilmeden yayınlanamaz, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin/yazının bir bölümü aktif link verilerek kullanılabilir.

Editör: TE Bilisim