ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ-  Çaldıran İlçesinde hastaneye gelen 2 kişi hastaya müdahale etmek isteyen doktoru darp etti. Doktoru darp eden 2 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

Van’ın Çaldıran ilçesinde ilçe devlet hastanesinde 2 kişi hastaya müdahale etmek isteyen doktoru darp etti. Hastanenin güvenlik görevlisi ise doktoru korumaya çalışırken darp edildi. Edinilen bilgiye göre olay 1 Temmuz tarihinde Çaldıran Devlet Hastanesinde meydana geldi. Baş ağrısı şikâyeti ile hastaneye gelen kadına eşi ve abisi refakat ettiği belirtildi. Kadının aldığı ilaçlardan dolayı midesinin yıkanması gerektiğini yakınlarına söyleyen doktora karşı çıkılması üzerine gerginlik yaşandı. Hasta yakınları kadının midesinin yıkanmaması gerektiği konusunda ısrar etmesi üzerine, doktor müşahede altında tutulması gerektiğini söyledi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hasta yakınlarına prosedürü anlatmasına rağmen hasta yakınları sakinleşmeyince hasta yakınları doktora saldırarak darp etti. Olayın yaşanması üzerine hastanenin güvenlik görevlisi doktoru kurtarmaya çalışırken, hasta yakınları tarafından darp edildi. Hastane yönetiminin polise haber vermesi üzerine hastaneye gelen polis ekipleri saldırganları gözaltına alarak, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

“ŞİDDETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Konuyla alakalı yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Sebebi ne olursa olsun toplum olarak her türlü şiddete karşı olduklarını belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu yaptığı açıklamada “İlçemiz Çaldıran Devlet Hastanesinin Acil servisinde görevli sağlık çalışanımız Doktor N.Y’nin ve güvenlik görevlisi M.N.Y’nin görevi başında darp edilmesi İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sebebi ne olursa olsun asla kabul etmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZIN BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ”

Her zaman bu çirkin saldırıları gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almalarını istediklerini aktaran Sünnetçioğlu, “Vatandaşlarımıza her türlü şartlarda hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Şifa veren ellere vefa gösterilmesi konusunda toplum bilincini artırmak için hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın fedakârca sürdürdükleri çalışmaları her fırsatta dile getireceğimizi belirterek bu çirkin saldırının da sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyor, kendilerine ve hastane yönetimine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim