Van’ın Çaldıran Belediyesi ekipleri, hayvan pazarındaki kar kütlelerini temizleyerek çiftçilerin rahat etmesini sağladı.

 

Belediye ekipleri, Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan hayvan pazarında gece saatlerinde kar temizleme çalışması başlattı. Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana kurulan ve neredeyle yarısı kardan dolayı kullanılamayan hayvan pazarı, yürütülen çalışmalar sonucu temizlendi.

 

 İş makineleriyle toplanarak kamyonlara yüklenen kar kütleleri ilçe dışına çıkartıldı. Hayvan pazarının temizlenmesiyle çiftçiler de artık rahat bir nefes aldı. Sabah saatlerinde geldikleri pazarın kardan temizlendiğini gören vatandaşlar, sevinçlerini gizleyemediler. Kardan dolayı yarısı kullanılmadığı için sıkıntı yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Alan daralınca hayvanlarımız karışıyordu. Çok sıkıntı çekiyorduk. Şimdi rahatladık” dediler.

 

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ise, hayvan pazarının kış boyu biriken karlardan dolayı yarısının kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Yaklaşık 4 bin metrekare üzerinde kurulan pazarı tamamen temizleterek eski görünümüne ve işlevine kavuşturduk. Burası ilçemizin ticaret merkezidir. Alanın daralmasından dolayı esnafımızın hayvanları birbirine karışıyordu. Bu da ilçemize yakışmıyordu. Beş adet iş makinesiyle gece yarılarına kadar kar temizleyerek, esnafımızın daha rahat etmesi için çalıştık” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim