Saadet Partisi Çaldıran İlçe Başkanı Alattin Avcı, Van’ın Çaldıran ilçesinde devam eden öğrenci servisi sorununun derhal çözülmesini istedi.

 

Açıklamalarda bulunan Alattin Avcı, 19 Eylül günü okulların açıldığını hatırlatarak, “Neredeyse bir aydır okulların açılmasına rağmen Çaldıran genelinde taşımalı olarak okula giden 5 binin üzerinde öğrenci, servislerin çalışmamasından dolayı okullarına gidemiyor. Zaten yıllardan beridir öğretmen ve derslik açığı bulunan ilçede birde servis nedeniyle okula gidememesi, ilçede eğitim öğretimi durma noktasına getirdi” dedi.

 

İlçe genelinde birçok velinin kendilerine bu konuda müracaat ettiğini belirten Saadet Partisi İlçe Başkanı Alattin Avcı, "Çaldıran’a bağlı köylerde okul servis sıkıntısı olduğu için öğrenciler okula gidemiyor. Köylerde servisler çalışmadığı için gerek öğrenci gerekse velilerin mağduriyetleri devam ediyor. Kendilerini okula götürüp getirecek servislerinin olmasını isteyen öğrenciler, derslerinden geri kaldıkları için başarısız olduklarını belirtiyorlar. Çaldıran ilçemizde servis sorunu başta olmak üzere, eğitim öğretim ile ilgili eksikliklerin giderilmesi konusunda yetkililerin bir an evvel gerekli adımları atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş ise, ihalelerin zamanında yapıldığını, ancak yeterli rekabet ortamının oluşmaması üzerine kurul tarafından iptal edildiğini söyledi. Mendeş, "Lise düzeyindeki öğrenciler için geçen hafta ihale yapılarak sonuçlandı. Ortaokul öğrencileri için de ihale bir kaç gün içerisinde yapılacak. Öğrencilerimiz mağdur olmaması için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

Editör: TE Bilisim