Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Çaldıran Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sondaj çalışması başlatıldı.

 
Altıyol Mahallesi merasında yapılması planlanan proje kapsamında sondaj vurularak 98 metreden temiz su elde edildi. İlçede bitmek üzere olan hayvancılığın yeniden geliştirilmesinin hedeflendiği çalışma kapsamında elde edilen temiz su, beton oluklarda akıtılarak hayvanların su ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca mera alanının ağaçlandırılması yapılarak sulanması da sağlanacak.


Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, Çaldıran ilçesinde geçmiş yıllarda 2 milyon hayvan beslenirken bu sayının 50 binlerin altına gerilediğini belirtti. Dündar, “Yapılan bu uygulamanın amacı, ilçemizde hayvancılığın yeniden geliştirilmesini sağlamaktır. İlçemiz Altıyol Mahallemizin merasında yapılmasını planladığımız projede tüm çalışmalar yapılarak 98 metrede sondaj vurularak sağlıklı ve temiz su elde edildi. Suyun depolara aktarılmasıyla buradan da betondan yapılacak oluklara aktarılması sağlanarak hayvanların su ihtiyacı sağlanacaktır. Burada enerji ihtiyacının karşılanması için de güneş panelleri kullanılarak suyun depolara aktarılmasını sağlayacağız. Altıyol Mahallemizdeki merada 10 mahalle faydalanarak hayvanlarını otlağa çıkarabilecekler. Ayrıca meranın büyük bir bölümünü ağaçlandırarak damla sulama yöntemiyle de ağaçların sulandırılması sağlanarak hem yeşil alan hem de hayvanların gölgelik alanlarda dinlenmesi elde edilmiş olacak. Projenin üç haftada bitmesini hedefliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim