Van’ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar tarafından taksici esnafı için ısıtmalı duraklar oluşturuldu.

 

Esnaf ziyaretleri sırasında kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma baraka duraklarda hizmet veren taksici esnafı ile görüşen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, kendilerine yardımcı olacaklarını söylemişti. Özellikle kış mevsiminde demir ve saclardan oluşturulan kulübelerde yaşanan sıkıntıyı fark eden Dundar, taksici esnafı için 4 farklı yerde ısıtmalı durakların kurulması için talimat verdi. Durakların kurulması için çalışmaların başlatıldığını belirten Dundar, ”Çaldıran'da yaptığımız esnaf ve halk ziyaretlerinde taksicilerimizi ziyaret ettik. Taksicilerimiz, eksi 30-40 derecelerde ısı yalıtımı bulunmayan derme çatma baraka duraklarda hizmet vermek zorunda kalmaktaydılar. Bu da taksicilerimize büyük sorunlar yaşatmakta ve ilçe estetiğini olumsuz etkilemekteydi. Bu kapsamda Van Yolu Caddesi'nde bulunan dört farklı noktaya ısıtmalı taksi durakları kuracağız. İlk etapta iki farklı noktaya ısıtmalı taksi duraklarını kurduk. İnşallah ileriki süreçte diğer ikisini de kuracağız” dedi.

 

Kurulan taksi duraklarının kış mevsimi koşullarına uygun olduğunu ifade eden Dundar, “12 metrekare kullanım alanı bulunan duraklarımız, prefabrik, ısı yalıtımlı, betopan duvar malzemesinden yapılmış, içerisinde WC, mutfak ve oturma alanı bulunmaktadır. İlçemizde ısıtmalı otobüs ve taksi duraklarının yapılmasıyla birlikte vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Taksicilerimize ve ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Taksici esnafı ise Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Dundar’a teşekkür ederek, “Belediyemiz, tüm ihtiyaçlarımızı içinde karşılayabileceğimiz ısıtmalı otobüs ve taksi duraklarını kurarak büyük bir hizmette bulundu. Artık soğuk olan kış şartlarında daha kaliteli bir ortamda halkımıza hizmet vereceğiz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim