Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çaldıran Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışmalarla deforme olmuş asfalt yollar onarılıyor.

 

Yaykılıç ile Tekindere arasında bulunan 24 kilometrelik kullanılamayan asfalt yol, onarılarak yeniden hizmete sunuluyor. Yaykılıç ile Tekindere arasındaki yolu 13 mahallede binlerce kişinin kullandığını ifade eden Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "Çaldıran ilçemizde daha önce hizmete açılan grup mahallelerimizden Yaykılıç ile Tekindere arasından bulunan asfalt yollarımız zaman aşımından dolayı asfaltta kırıklar oluşarak kullanılamaz hale gelmişti. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çaldıran Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü mühendislerinin yaptıkları aplikasyonun ardından kırılan asfaltta yama yapılarak, yollar yeniden halkımızın kullanımına sunuldu.” Dedi.

 

Dündar şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımız, asfaltı bozulmuş yolları kullanarak adete eski dönemlerdeki stabilize yol dönemini yaşamaktaydılar. Onarıma başladığımız 24 kilometrelik yolda 360 ton sıcak asfalt karışımı malzeme kullanılarak Yaykılıç, İsmailbaba, Aşağı Gülderen, Yukarı Gülderen, Beydoğan, Aşağı Dikme, Yukarı Dikme, Yücelen, Gülyolu, Aşağı ve Yukarı Çilli ile Kandil ve Emek mezraları ile Tekindere’de ikamet eden vatandaşlarımızın yol çilesine son vermiş olacağız. Çalışmalarımız bundan sonra da deforme olmuş diğer grup mahallelerimizin yollarında devam edecektir. Amacımız, halkımızın rahat edebilmesi için kaliteli ve kullanılabilir hizmetleri sunmaktır. Belediye olarak vatandaşlarımızın adına devletimizin gönderdiği paraları onların hizmetlerine sunmaktır.” 

Editör: TE Bilisim