Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu (Çalışan-Sen) ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, beraberindeki heyetle Van’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

Başkan Özdemir, beraberindeki Çalışan-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Anadolu Sağlık-Sen Kırıkkale Temsilcisi Ünal Doğan, Çalışan-Sen Konfederasyonu ve Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli ile ilk ziyaretini AK Parti Van İl Başkanlığına yapıldı.

 

İl Başkanı Zahir Soğanda’yı makamında ziyaret eden Yusuf Özdemir ve beraberindeki heyet, bir süre önce Van’ın Özalp ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi’nin katlinden duydukları üzüntüyü ifade ederek, başsağlığı dileğinde bulundular. Ülke gündemiyle ilgili çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunan Özdemir, aynı zamanda Çalışan-Sen Konfederasyonu hakkında da bilgi verdi.

 

Halen içinden geçtiğimiz sürecin çok nazik bir dönem olduğunu belirten Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yalnız kaldığını ifade eden sözlerine değinerek, “Bu sözlere çok üzülüyoruz. Başta AK Parti teşkilatları olmak üzere, milletçe Sayın Cumhurbaşkanı’nın yanında yer almamız gerekir. Terör örgütlerine karşı dik duruşu ve ülkemizi böl, parçala, yönet zihniyetiyle hizaya getirmeye çalışan Avrupa devletleri ile Amerika’nın karşısında kararlı tutumu hepimize örnek olmalıdır. Ülkemize bugün sahip çıkmazsak, ne zaman sahip çıkacağız? Millet olarak Suriye ve Irak’ta yaşanan olayları göz önüne almalıyız. Böyle bir duruma düşmemek için el ele verip ülkemize sahip çıkmalıyız. Düşmanlarımızı iyi tanımalıyız. Etkili mücadele ve çalışmalar yapmalıyız. Bunun için çok iyi dava adamları yetiştirilmelidir” dedi.

 

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’yı yakından takip ettiğini ve çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Özdemir, Van halkıyla kurulan sağlıklı iletişimin birlik ve beraberliğe büyük katkısının olduğunu belirterek, “İyi bir insan ve iyi bir siyasetçi olmak isteyen, Sayın Soğanda’yı örnek almalıdır. Van’da vatandaşlarının dertleriyle hemhal olan, hiçbir vatandaşını kapıdan çevirmeyen ve halkın memnuniyetini birinci planda tutan Sayın Zahir Soğanda’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Zahir Soğanda da, Yusuf Özdemir ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ülke ve dünya meseleleriyle yakından ilgilendikleri için kendilerine teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim