Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 2015 yılında Gevaş ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili hem brifing aldı, hem esnaf ziyareti gerçekleştirdi hem de Van Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede devam eden çalışmalarını inceledi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 2015 yılında Gevaş ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Toplantıya DBP, HDP İlçe Eş başkanları, VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, Büyükşehir Belediyesi İcracı Daire Başkanları ile DBP Gevaş Belediye Meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılışında Eş Başkan Çoban, kısa bir konuşma yaptı. İlçelerde yaptıkları toplantılarda sona yaklaştıklarını belirterek, bu toplantıların ardından 2016 yılı planlamasının da kısa süre içerisinde çıkacağını belirtti. 2016 çalışmaları ile ilgili ortak bir karara varacaklarının altını çizen Çoban, belediyenin gelecek yıl planın çok erken bir zamanda tamamlanacağını belirtti.

 

GEVAŞ TARİHİNİN EN FAZLA ÇALIŞMASINI YAPTI

Çoban'ın ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Gevaş ilçesine yaptığı çalışmalar aktarıldı. Buna göre; 22 kilometre içme suyu, 18 depo, 2050 metre kanalizasyon hattı yapıldığı belirtilerken, 2013 yılında başlayan kanalizasyon şebekesinin 60 kilometresinin de tamamlandığı ifade edildi. Gevaş ilçesi için yaklaşık 5 milyon TL değerinde bir atık su arıtma tesisinin de yapıldığı ifade edilirken, arıtma tesisinin çalışmaya hazır olduğunu belirtildi. 126 kilometre yol ağı bulunan Gevaş'ta, 22 kilometre asfalt, 46 kilometre stabilize, yolların yüzde 80'inin yama yapıldığı, kent merkezinde ise 4 bin 500 metre kaldırım ve 72 kilometre yolda ise iyileştirme yapıldığı aktarıldı. Yine yıl içerisinde 11 kilometre arazi yolu, 45 kilometre sulama kanalı temizliği, 49 adet gölet temizliği, 60 adet sıvat dağıtımının da yapıldığı ilçede ayrıca 4 köyde arıcılık projesi, 1500 adet ceviz fidanın dikilmesi ve 15 dönüm alanda ise Sarımsak projesinin yapıldığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi, yıl içerisinde 8 köyün taziye evi yapımı için malzeme verirken, Van-Gevaş arasında 2 otobüs ile yolcu taşımacılığına başladı.

 

KAYA: HALKIMIZIN MENFAATİ BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİDİR

Aktarımların ardından konuşan Eş Başkan Kaya, kentin önemli sorunlarının olduğunu ve bu sorunların çözümü için çaba içerisinde olduklarını belirtti. İmar ile ilgili sıkıntıların sürekli ifade edildiğini aktaran Kaya, imar ile ilgili bir yetkilerinin olmadığını, bu yetkinin ilçe belediyesinde olduğunu söyledi. Gevaş'ta büyükşehire ait 3 yolun olduğunu ve yolların yenilenmesi için çalışmaların başladığını belirterek, "Halkımızın menfaatleri bizim için önceliklidir, kişilerin ve ailelerin değil. Buraya toplu taşıma geldi ama bazı itirazlar var fiyata ilişkin. Toplu taşıma bizim görevimizdir ve biz bunu yapmaya devam edeceğiz. Daha kısa bir süre önce bir öğrenci 6 TL'ye Van'a geliyordu, yani günlük sadece Van-Gevaş arasında 12 TL ödüyordu. Biz işte bunun için toplu ulaşıma önem veriyor ve yapıyoruz" dedi.

 

EŞ BAŞKANLARDAN ESNAF ZİYARETİ

Toplantının ardından Çoban, Kaya ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden kaldırım ve asfalt çalışmaları ile atık arıtma tesislerinde yürütülen çalışmaları inceledi. İlçe merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren eş başkanlar, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ziyaretlerin ardından eş başkanlar ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim