Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, tutuklanan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin için her Pazartesi günü yapılan “Kara Pazartesi” eylemine katıldı. Eş Başkanlar daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından alımı yeni gerçekleştirilen mobil aşevi tırı ve Süphan Mahallesi'nde yapılan Çocuk Merkezini inceledi.

 

Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, tutuklanan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin için her Pazartesi günü yapılan “Kara Pazartesi” eylemine katıldı. Eş Başkanlar Çoban ve Kaya ilk olarak Edremit Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Edremit Belediye Başkanvekili Nurhayat Çelik ile Edremit Belediyesi Meclis üyesi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cahit Bozbay tarafından karşılanan eş başkanlar daha sonra ise başkanlık makamında Edremit Belediyesi’nin çalışmaları hakkında Çelik’ten bilgiler aldı. Çalışmalar hakkında sohbet gerçekleştiren Eş Başkanlar daha sonra, belediye tarafından her pazartesi günü Çetin için yapılan “Kara Pazartesi” eylemine katılarak destek verdi.

 

EŞ BAŞKANLAR ÇOCUK MERKEZİNİ İNCELEDİ

Eş Başkan Çoban ve Kaya daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından alımı yeni gerçekleştirilen mobil aşevi tırını inceledi. Büyükşehir Belediyesi Aşevi bahçesinde mobil aşevi tırını inceleyen Eş Başkan Çoban ve Kaya’ya, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy’da eşlik etti. Tır hakkında eş başkanlara bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Faruk Yönlü, tırın günlük 10 bin kişilik yemek kapasiteli bir tır olduğunu, içerisinde gıda deposu, soğuk hava deposu, 20 tonluk su deposu, jeneratör sistemi ve nakil edilebilecek son teknolojik özelliklere sahip olduğunu söyledi. Yönlü, Tır’ın doğal afetlerde, göç edilen bölgelerde temel insani ihtiyaçların karşılanması için de kullanılacağını ifade etti. Eş Başkanlar ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Süphan Mahallesi Çocuk Merkezi'nin çalışmalarını inceledi. 

Editör: TE Bilisim