Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eş Başkanı Avukat Miraz Çallı, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Çallı, Türkiye’nin düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda sicilinin oldukça kabarık olduğunu belirterek, “ Türkiye’de gazeteciler, avukatlar, siyasetçiler düşüncelerinden ötürü tutuklanarak cezaevlerine konuluyor. Bunun önüne geçilebilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor.” Dedi.

DBP Van İl Başkanlığı yerel ve ulusal medya kuruluşlarıyla iletişimin daha güçlü olabilmesi için geçen yıl kendi bünyesinde oluşturduğu basın biriminin ardından bu defa basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bir yemek evinde verilen kahvaltıya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Avukat Miraz Çallı, İl Eş Başkan Yardımcıları Fadıl Barıştıran ve Caziye Duman ile kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Kahvaltıda konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eş Başkanı Avukat Miraz Çallı, Türkiye’nin düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda uluslararası anlamda sicilinin oldukça kabarık olduğunu söyledi. Van’da yaşanan toplumsal olaylarda gazetecilerin polisler tarafından kötü muameleye maruz kaldığını ve görevlerini yapmalarının engellendiğine dikkat çeken Çallı, “ Türkiye düşünce ve ifade özgürlüğü anlamında sınıfta kalmıştır. Türkiye’de düşüncelerini dile getiren gazeteciler, avukatlar, siyasetçiler çok kolay bir biçimde tutuklanabiliyor. Bizler gazetecilerin görevlerini en rahat biçimde yapmalarını istiyoruz, herkes düşüncelerini küfür ve hakaret olmadığı sürece dile getirsin istiyoruz, Yıllardır bizde parti olarak bunun için mücadele ediyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda tüm engellerin kaldırılması için yasal düzenlemelerin yapılması lazım ve bunun içinde sonuna kadar mücadele edeceğiz.” Dedi.

Çallı’nın konuşmasının ardından basın mensupları görevlerini yaptıkları sırada yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim