Van Merkez Köy ve İlçeleri Muhtarlar Derneği üyeleri, Van Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

 

24-27 Mart tarihleri arasında Van Valiliği tarafında organize edilen Çanakkale gezisine katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Van Merkez Köy ve İlçeleri Muhtarlar Derneği üyeleri kendilerine verdikleri destekten dolayı Vali Karaloğlu’na teşekkür etti.

Çanakkale’de yaşadıkları duyguları anlatan Dernek Başkanı Köseoğlu, “Çanakkale gezisinde çok anlamlı ve duygulu anlar yaşadık. Orada gördüklerimizi köylülerimize anlattığımızda onlar da Çanakkale’yi görmek istediler. Bizler de yeni bir gezi düzenleyip köylülerimize de o atmosferi yaşatmak istiyoruz.” dedi. Muhtarlar, “Oraya gittiğimizde Vanlıların mezarını aramadık. Çünkü orda yatanların hepsi bizim kardeşlerimizdir. Her karış toprağında kardeşlerimizin kanının olduğunu biliyorduk.  Rehberimizin savaşa dair anlattıklarını dinleyince çok duygulandık. Elbette anlattıkları, yaşananların belki de milyonda biridir. Ne kadar çok ortak yönümüzün olduğunu sayenizde bu gezi vesilesiyle gördük. Bu nedenle desteklerinizden dolayı size ne kadar teşekkür etsek azdır.” dediler.

 

KARALOĞLU: BİRÇOĞUMUZ YAŞADIĞIMIZ ŞEHRİ TANIMIYORUZ

 

Ülkemizin her köşesinin ayrı bir hikâye ile dolu olduğunu, buraların gezmenin önemine değinen Vali Karaloğlu, “Sadece Vanlısı değil Rizelisi de aynı, Bursalısı da aynı. Bizler sadece işimiz olan yere gidiyoruz. Onun dışında ülkemizi gezmiyoruz. Nerde işimiz var? İstanbul’da. Oraya gidiyoruz da gezmek için Urfa’ya gitmiyoruz, balıklı gölü gezmiyoruz. Mardin’e gidip gezmiyoruz. Başka ülkeden insanlar kaç kilometre uzaktan gelip Van’ı, Mardin’i görmeye geliyor, biz kendi ülkemizi gezmiyoruz. Sadece ülkemizi değil, birçoğumuz yaşadığımız şehri bile tanımıyoruz. Van’a İlk geldiğimde İnköy’e gittim. Benimle birlikte gelenlere daha önce buraya geleniniz oldu mu diye sordum. Daha önce kimsenin gelmediğini öğrendim. O zamanki Turizm Müdürümüz bile İnköy’deki güzelliği bilmiyordu. Yine Vanlıların birçoğu Erçek gölünde 8 binden fazla flamingo, 20 binden fazla angut kuşunun olduğunu ve aslında buranın bir cennet olduğunu bilmiyordu. Gezmek, illa başka şehre gitmek değildir. İlimizdeki vatandaşları Agammezrasına götürüp orda piknik yaptırmak lazım. Oraları, Van’da yaşayanlara gezdirmek lazım. Keşiş Gölü, dünyanın en güzel yerlerinden biridir. Buraları ilimizde yaşayan vatandaşlara da tanıtmak lazım.” dedi.

Çanakkale savaşının çok önemli bir savaş olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, “Çanakkale gezilerimiz devam edecek. Önümüzdeki günlerde merkez mahalle muhtarlarını da götüreceğiz. Çanakkale sadece bir savaş değil, Kurtuluş Savaşı’nın da dönüm noktasıdır. Çünkü Çanakkale kaybedilseydi, Kurtuluş Savaşı da kaybedilecekti ve bizler şu anda burada olamayacak, bu sohbeti burada yapamayacaktık.” dedi. (Şehrivan)

Editör: TE Bilisim