Van’ın Çatak ilçesinde doktor olarak görev yapan Selin Bayburt, sağlık taraması sırasında mahallelerde okuyan öğrencilerin zorlu ve kısıtlı şartlardaki yaşamlarından etkilenerek kitap desteğinde bulundu.


Çatak Toplum Sağlığı Merkezine 6 ay önce atanan Dr. Selin Bayburt, öğrencilerin durumunu Üsküdar ilçesindeki Zeynep Kamil İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan annesi Seval Bayburt ile paylaştı. Anne kız, öğrenciler için bir kampanya başlatarak, 8. sınıfta okuyan öğrenciler için 10 koli kaynak kitap temin ettiler. Alınan kitaplar, Doktor Selin Bayburt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş tarafından Bilgi, Alacayar ve Cumhuriyet ortaokulu müdürlerine teslim edildi.
Dr. Selin Bayburt, okul müdürlerine kaynak kitapları teslim ettiklerini belirterek, “Az da olsa öğrencilerime bir katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha öncede sosyal medya üzerinden kampanya yapan gruplar ile temaslarım olmuştu. Çevremdeki duyarlı dostlarım sayesinde Van ve Çatak'ta bulunan köy okullarına 80 koli giyim ve kırtasiye yardımında bulunmuştuk. Öğrenciler ve ihtiyaç sahibi çocuklarımız için çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

Editör: TE Bilisim