Bir yıl önce hobi amaçlı başladığı fotoğrafçılıkta çektiği bir kare ile ücra köylerdeki çocuklar için yardım kampanyası başlatılmasını sağlayan ev hanımı Esen Değer, kampanya kapsamında gönderilen kıyafetler ve kırtasiye malzemeleri ile minik bedenleri ısıttı.

Van'da yaşayan bir çocuk annesi Esen Değer, bir yıl önce hobi amaçlı fotoğraf çekimine başladı. Fırsat buldukça köyleri gezen Değer, buralarda çektiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı. Eylül ayı ortalarında Çatak ilçesine bağlı Kaçit köyünde, sırtlarında çalı yüklü torbaları taşıyan 3 kız çocuğunu fotoğraf karesine yansıtan Değer, internet üzerinden paylaştığı ve büyük beğeni toplayan fotoğrafla öğrenciler için yardım kampanyası başlatılmasına öncülük etti.

Kampanya kapsamında Türkiye'nin birçok yerinden destek alan Değer, birçok firma ve hayırseverlerin yaptığı yardımlarla kış mevsimini imkansızlık içinde karşılayan çok sayıda öğrencinin minik bedenlerini ısıttı. Değer, yaptığı açıklamada, kampanyadaki amaçlarının ilçedeki bütün ihtiyaç sahibi çocukları giydirmek olduğunu, bu nedenle duyarlı tüm insanların kampanyaya destek vermesini istedi. Tekirdağ'dan bir kişinin ilçede öğretmenlik yapan kardeşi aracılığıyla çocukların yaşadığı imkansızlıktan haberdar olduğunu ve yardım yapmak istediğini belirtmesi üzerine yardım kampanyasının büyüyerek devam ettiğini anlatan Değer, gönderilen yardımlarla ilçedeki çok sayıda çocuğun kış mevsimini yeni kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri ile karşıladığını söyledi. Değer, çektiği fotoğrafın bu kadar etkili olacağını tahmin etmediğine değinerek, "Fotoğrafımın bu kadar etkili olacağını tahmin etmiyordum. İyi ki çektiğim o fotoğrafla çocukların doğal hallerini yansıtmışım. En azından tüm Türkiye, doğunun ücra köşesindeki bu köyü gördü. Bu şekilde yardımlar başladı. İnşallah daha da büyür" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN KIŞLIK KIYAFET VE AYAKKABI İHTİYACI KARŞILANDI"

İlçe merkezindeki Cumhuriyet İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Güllü Acar da ablasının desteğiyle ev hanımı Değer'in yürüttüğü kampanyaya dahil olduğunu ve ilk gelen yardımları kendi okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttıklarını dile getirdi. Kampanyaya başlamadan önce bir öğrencisinin kendisinden ayakkabı istediğini anlatan Acar, bunun kendisini çok etkilediğini, ancak ayakkabısı olmayan tek öğrencinin de o olmaması nedeniyle hepsine yardımcı olunması gerektiğini kaydetti. Kendi sınıfındaki öğrencilerle başlayan kampanyanın ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullara yayıldığına işaret eden Acar, "Çatak köylerindeki öğrencilerin ve ailelerinin maddi durumu kötü. Onun için bütün köylerimize, hatta diğer ilçelerimize de bu kampanya ile destek olacağız. Hedef koymuyoruz ve herkes ne kadar destek olabilirse yardımların öğrencilere ulaşması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim