Van TSO yönetim kurulu başkanı ve üyeleri düzenlenen bir toplantıda kentin önemli gündem maddelerini değerlendirdi. Başkan Takva’nın önemli gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmeleri ile birlikte başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş da Koronavirüs salgını ve Van Gölü gibi konularda görüşlerini paylaştı.

Toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş’ta Suriye’nin İdlib kentinde Esad rejimi tarafından yapılan saldırı sonucu şehit düşen askerler için başsağlığı mesajı diledi. Kapıköy Sınır Kapısının kapatılmasıyla ilgili konuşan Çeliktaş, “Yasa dışı yollarla ülkemize giriş yapan göçmenler var. Bunların girişini önlemek sorunlu bir durumdur. Belki de Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapatılması gerekiyordu. Ancak kentte öyle bir panik havası oluşturduk ki, iç turizmi bir defa da öldürdük. Van, Kum kentinden daha fazla konuşulmaya başlandı. Buna gerek yok. Daha sakin olmalı ve gereken tedbirleri alarak sağlık konusunda yeterli altyapının oluşturulması ile birlikte Devletimizin ilgili birimlerinin kontrolünde komşularımızla ticaretimizin devam etmesi gerekiyor.” Dedi.

“GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR VAN GÖLÜ BIRAKACAĞIZ”

Van Gölü Koruma Kanunun ve Acil Eylem Planıyla ilgili de bilgiler veren Çeliktaş, şunları söyledi: “Ticaret Odamız ile Van Gölü Aktivistleri’nin düzenlemiş olduğu ‘Van Gölü İçin Bir Adımda Sen At’ etkinliğine katıldım. 400 kilometre yol yürüdük ve bu epeyce gündem oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıkoğlu sürekli bizi takip etti ve bu çalışmadan dolayı bizleri tebrik etti. Daha sonra Ankara’da 3’üncüsü düzenlenen Coğrafi İşaretler Fuarına katıldık. Emine Erdoğan hanımefendi standımızı ziyaret ederken ‘Van Gölümüz ölüyor’ dedim. Van Gölü koruma yasası için destek istedik. Kendileri bizden çalışmalarla ilgili dosya talep ettiler. Bizde yaptığımız çalışma neticesinde gerekli dosyaları kendisine taktim ettik. Gönderdiğimiz dosyaların ardından Emine Hanım, Çevre Şehircilik Bakanlığındaki yetkililere konuyu aktarıyor. Bizleri de bu çalıştaya davet ettiler ve katılım sağladık. Çalıştay Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan koordinatörlüğünde yürütülüyor. Önümüzde ki süreçte Van Gölü’yle ilgili çalışmalar başlayacak. Kanalizasyonlarda akan dip çamurlar temizlenecek, Van Gölü havzası temizlenecek. Bu sayede gelecek nesillere temiz bir Van Gölü bırakacağız. Van Gölü eskisi gibi temiz olacak.”

Editör: TE Bilisim