Almanya Parlamentosu’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım tasarısını hazırlayıp ’evet’ oyu kullanan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir için, memleketi Tokat’ın Pazar ilçesi belediyesi olağanüstü toplantı kararı aldı. Geçen hafta alınan karar sonrası 6’sı AK Parti, 3’ü MHP’den oluşan 9 kişilik belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar’ın odasında toplandı.


Burada toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Pervanlar, Almanya’nın almış olduğu karara üzüldüklerini söyleyerek, "Bu tasarıyı hazırlayan, bu iddiayı gündeme getiren insanın Türk olması, aynı zamanda bu vatandaşın Pazar nüfusuna kayıtlı olması bizi iki kere üzdü. Biz bu kararı alan başta Almanya meclisini kınıyoruz. Ayrıca ismi Cem Özdemir olan bir kişinin bu tasarıya ’evet’ demesini protesto ediyoruz. Bu sebeple de nüfusu Pazar ilçesinde olan bu vatandaşı hep birlikte oy birliğiyle Tokathemşehriliğinden çıkartmak istiyoruz" dedi.

 

RET OYU KULLANAN KUDLA'YA FAHRİ HEMŞEHRİLİK VERİLDİ

Daha sonra yapılan oylamada Cem Özdemir, Tokat hemşehriliğinden Başkan Pervanlar ve belediye meclis üyelerinin oy birliği ile ihraç edildi. Ayrıca, tasarıda tek ’hayır’ oyu veren Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla ise fahri hemşehri olarak kabul edildi.

Editör: TE Bilisim