Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, abonelerine ödeme kolaylığı sağlamak için yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Vatandaşlar artık cepten yapma kolaylığına kavuştu.

 

VASKİ, Mobil Uygulama ile borcun sorgulanması, arıza bildirimi, takibi, bilgi edinme ve faturaların ödenmesine yönelik büyük kolaylıklar sağlayan uygulamayı hizmete aldı.

 VASKİ, yürüttüğü hizmetlerde vatandaş memnuniyetini dikkate alarak, teknolojiyi daha etkin bir biçimde kullanmayı amaçlayan hizmetleri bir bir uygulamaya almaya başladı.

 

“VASKİ MOBİL UYGULAMA İLE ARTIK CEBİNİZDE”

VASKİ, 53 noktada bulunan faturamatiklerden su tahsilatını yapabilme olanağından sonra, şimdi de cepten tahsilat yapma kolaylığı sağladı. Vatandaşlar bundan sonra hizmetlere daha kolay ve anında ulaşabilecekler.  VASKİ’ye ait birçok işlemin mobil cihazlar üzerinden kolayca yapılmasının büyük kolaylık getireceğine dikkat çekilerek, “IOS ve Android platformlu cihazlardan VASKİ Mobil Uygulaması kullanılarak, VASKİ’ye ait uygulamalara kolay ve hızlı ulaşılabileceği, uygulama ile hem borç sorgulama hem de ödeme imkanının sağlandığı belirtildi.

 

Cep uygulama ile fatura geçmişleri kontrol edilip, geçmiş borçlar da ödenebilirken, yapılan bu hizmetin birçok kolaylığı da beraberinde getirdiği açıklandı. Ücretsiz olan bu uygulama ile VASKİ vatandaşa büyük kolaylık sağlamış olacak. Uygulamayı kullanmak isteyenlerin, Anroid işletim sistemli cihazlar için Google Play Markete, IOS işletim sistemli cihazlar için App Store Markete girerek uygulamayı akıllı cihazlarına yükleyebilecek.

 

Bunun yanı sıra vatandaşlar VASKİ'nin Whatsaap hattı üzerinden 0552 0185 0 185 numarasını arayarak da şikayet ve dileklerini iletebiliyorlar. Ayrıca vatandaşlar ücretsiz olan alo VASKİ 185 nolu telefonunu da her türlü şikayet ve talepler için 7/24 arayabiliyorlar.

 

Editör: TE Bilisim