Erzurum'da kurulu ATA Teknokent, coğrafi bölge şartlarından kaynaklanan zorlukların bilişim ve teknoloji alanında yatırımlarla aşılması için "TEKNO GP" girişimci destekleme programı hazırladı. Söz konusu programla iş projesi olan gençlere şirketleşme fırsatı sunulacak.

 

Atatürk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ATA Teknokent) ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliği ile bilişim ve teknoloji alanında girişimlerin desteklenmesi amacıyla "TEKNO GP" proje yarışması hazırlandı. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin de destek verdiği proje yarışmasında, girişimci adaylara, akademisyenlere ve yenilikçi genç işletmelere, ofis, eğitim, danışmanlık, araştırma-geliştirme (Ar-Ge) laboratuvarı, finansal destek, mentörlük, iş birliği gibi birçok destek sağlanacak.

 

İş fikri ve proje sahiplerine yatırımcılarla buluşma, mevcut işlerini geliştirme imkanı sunacak TEKNO GP, ilk üçe girecek iş fikri ve projeler için ATA Teknokent'te şirketleşme fırsatı sunulacak.

 

"EKONOMİYE DİNAMİK İŞLETMELER KAZANDIRILACAK"

ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler, yaptığı açıklamada, TEKNO GP'yi bir sosyal sorumluluk projesi olarak, Erzurum'un sanayi yatırımlarında coğrafi konumunun getirdiği sıkıntıları, teknoloji alanında sıra dışı başarı hikayeleri ortaya çıkaracak girişimleri destekleyerek aşmak amacıyla düzenlediklerini ifade eti. Projeyle ticarileşme potansiyeli olan teknolojik iş fikirlerini destekleyerek ekonomiye yeni dinamik işletmeler kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Sadeler, "Erzurum'a yeni girişimcileri, özellikle orta yüksek teknolojiyi hedefleyen yeni girişimcileri dahil etmek istiyoruz" dedi.

 

TEKNO GP girişimci destekleme projesinin, genç girişimciler, akademisyenler ve yenilikçi genç şirketlere açık olarak bu üç kategoride ayrı ayrı yapılacak değerlendirmeyle yapıldığını belirten Sadeler, süreç hakkında da şu bilgileri verdi: "TEKNO GP, bütün süreci içine alan, oldukça geniş etkisi olan, entegre bir projedir. Üç aşamadan oluşuyor projemiz. Bunlar, ön kuluçka, proje pazarı ve kuluçka aşamaları. ATA Teknokent web sayfasında oluşturduğumuz portal üzerinden projeleri almaya başladık. Proje havuzunda, projelerin toplanması 15 Ocak'a kadara devam edecek. Ön kuluçka programında toplam proje sayısını çeşitli aktörlerin olduğu panel sistemi ile yaklaşık 20'ye düşüreceğiz, daha sonra bu proje sahiplerine isterlerse proje koçları atayacağız ve eğitim vereceğiz. Bir sonraki aşamada proje pazarını başlatarak ilk 20'ye giren projelerimizi teknokentte stant oluşturup yatırımcılarla buluşturarak, bunların fikirlerini üretim noktasına taşımaya çalışacağız. Kuluçka aşamasında ise ilk 3'e giren ve ödül alan projeleri ATA Teknokent bünyesinde şirketleştireceğiz. Bu sayede bu projenin katma değerli bir ürüne dönüşmesi, buradan ciddi gelirlerin olduğu şirketler ve ürünler elde etmeye çalışacağız. Nihai hedefimiz budur." 

Editör: TE Bilisim