ŞEHRİVAN HABER- Van Çevre ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği (Van Çev-Der) Başkanı Ali Kalçık, yaptığı açıklamada, Van’daki çevre kirliğine dikkat çekmek için 12-14 Nisan tarihinde Van’da panel yapacaklarını söyledi.

Çev-Der tarafından Koza İş Merkezinde Polonya’da yapılan toplantı ve Van’daki bazı çevre sorunlarına ilişkin olarak basın açıklaması yapıldı. Dernek yöneticileri Bazi Aslan ve Arzu Dinçer’in de katıldığı açıklamayı dernek başkanı Ali Kalçık yaptı.

Van Çev-Der olarak Polonya’nın Katoviçe kentinde yapılan uluslararası çevre toplantısına iki kişi ile katıldıklarını belirten Kalçık, toplantıda yenilenebilir enerji üzerinden hemfikir olunduğunu, sağlıklı ve temiz bir çevre için güneş, rüzgar ve jeotermal enerjiden yararlanılmasının daha doğru olacağı tespitinin yapıldığını söyledi. Polonya ardından Eskişehir’de yapılan Türkiye Çevre Platformu toplantısına da dernek olarak katıldıklarını ifade eden Kalçık, burada da Vangölü Koruma Kanunu çıkması çerçevesinde sunum yaptıklarını anlattı.

Aynı toplantının 12-14 Nisan tarihlerinde Van’da yapılacağını belirten Kalçık, Türkiye’deki tüm çevre derneklerinin çağrılı olduğunu ve Van gölü kirliliği ile koruma kanunu hakkında sunumlar olacağını dile getirdi. TOKİ tarafından satışa çıkarılan, daha sonra da satış listesinden çıkarılan eski Van Devlet Hastanesi yeri hakkında görüşlerini de açıklayan Kalçık, “Şu anda durdurulmuş, ama durdurma yetmez, yeşil alan olarak imara alınması lazım’’ dedi.

Kalçık, poşetin parayla satılması hususuna da teki göstererek, ‘’Plastik ve pet şişeler çevreye yayılmaya devam ederken sadece poşet için önlem almak yeterli mi?’’ diye sordu.

24-26 Nisan tarihlerinde İstanbul’da yapılacak toplantıda da yer alacaklarını kaydeden Kalçık, bu toplantıda Van’ın enerji kaynakları hakkında sunum yapacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim