Bakmayın siz MHP’nin püskevitlerine… (C)ips, (H)elva, (P)asta… CHP, Saray ilçe teşkilatında ne ararsanız var… Evet evet, Van’ın Saray ilçesindeki CHP teşkilatı eski yapıdaki bir bakkaliyede hizmet veriyor. Hal böyleyken AK Parti’li Hekim Karabıyık’tan kaçar mı? Şehrivan’a özel açıklamalarda bulunan Karabıyık geçtiğmiz hafta gelip konteyner kentte vatandaşı dinleyen CHP heyetinin siyasi hesaplar ve masum insanlar üzerinden siyaset yaptığını söyledi. Karabıyık, adeta CHP’ye ateş püskürerek, “Van’da dikili bir taşınız bile yok. Van’a ne yaptınız da şimdi bu insanlar üzerinden hesap peşindesiniz. Muhalefet partisisiniz ama bir parti büronuz bile yok. İşte bu kadar aciz bir partisiniz” dedi.

Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı A.Hekim Karabıyık geçtiğimiz hafta Anadolu konteyner kentte devam eden açlık grevindekileri ziyaret etmek için Van’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Orhan Düzgün, Sena Kaleli ve Melda Onur’a sert tepki gösterdi. Heyetin daha önce Van ziyaretlerinde yaptığı gibi çözüm üretmek için değil fırsatçılık yapmak için Van’a geldiğini söyleyen Karabıyık, bu heyete verdi veriştirdi. Şehrivan’a çok özel açıklamalarda bulunan ve CHP heyetini Van’da kendi objektifi ile yakaladığı ‘skandal’ bir fotoğraf ile vuran Karabıyık, Saray ilçesindeki teşkilatın halini göstererek, mağdur insanlar üzerinden siyaset yapmanın Van’daki planının tutmayacağını kaydetti.

KARABIYIK: CHP’NİN KENDİSİNE BİLE FAYDASI YOK!

Konteyner kente gelip burada gezi ve incelemer yapan bunun ardında da açlık grevi ile ilgili hükümete seslenen CHP heyetine sert bir cevap veren Karabıyık, CHP’nin Van’da ve bölgede yıllardır hiçbir faydalı işi olmadığını belirterek şu açıklamalara yer verdi; “Birilerinin gelip burada açlık grevi yaşanan mağduriyet üzerinden siyasi rant elde etmesine biz sadece üzülüyoruz. CHP genel başkan yardımcıları, vekiller il başkanı düzeyindeki siyasiler gelmiş bu açlık grevindeki bir kısım vatandaşlarla tam sanki bir çıkarma yaptıkları şeklinde bir sahiplenme düşüncesine girdiler. Oysa ben şunu söylüyorum sürekli olarak: CHP’nin 80 yıldan bu yana bırakın bu ilde ve Doğu-Güneydoğu’da bir tek dikili taşı yoktur. Bunu iddia ediyorum. Eğer CHP ve CHP zihniyetindeki yetkililerin iktidar olduğu yıllarda bile bu olmamıştır. Ne köprüler, ne hastaneleri ne yolu… Böyle bir katkısı olmayan bir zihniyetin gelip seçimler öncesi ne yaparız da bu mahsum vatandaşların bazı sorunları üzerinden ön plana çıkarması rant elde etmeye çalışmaktan başka bir şey değil. Bu gaye ile buraya gelmişlerse yanılıyorlar. Çünkü bunların kendilerine bile faydası yoktur.”

CHP, SARAY’DA BAKKAL DÜKKANINDA SİYASET YAPIYOR!

Ardından Saray ilçesindeki bir gezisi sırasında karşılaştığı ve kendisi çektiği bir fotoğrafı da gazetemiz aracılığı ile paylaşarak CHP’ye bu fotoğraf üzerinden saydıran Karabıyık, “Bir teşkilat düşünün, bugün ana muhalefet partisi düzeyinde ve Türkiye’nin ikinci büyük partisi olsun ve kendilerine bile faydası olmasın.” Dedi. Saray ilçesinde CHP’nin bir bakkal dükkanında faaliyet göstermeye çalıştığını bunu da beceremediğini kaydeden Karabıyık; “CHP bırakın birilerini ev, iş, bark sahibi yapmayı Van’ın Saray ilçesinde partisinin bir bürosu bile yok. Bir bakkal dükkanında, utanç verici bir büroda sözde siyaset yapıyorsunuz. 8 metrekarelik bir bakkalda kendi partinizi temsil ediyorsunuz. Böyle aciz bir durumdaki bir parti gelip konteyner kentte birkaç vatandaşımızın mağduriyetini kendilerine malzeme yapmaya çalışıyor. ‘Ne yaparsak kardır’ diyerek seçim sürecinde Van’da konteyner kent üzerinden oy hesabı yapıyorlar. Bu halkımız her şeyin bilincindedir ve bu yapılanları da anlayacak kadar duyarlıdır. Dünkü heyetin yaptığını da zaten ben anlamsız ve mesnetsiz görüyorum. Biz bırakın 80-90 vatandaşımızı deprem sürecinde hükümetin olağanüstü destekleriyle 35 bin vatandaşımıza kalıcı konut yaptık. Bunları yapan bir iktidar bu vatandaşlara da sahip çıkacaktır ki çıkıyoruz da. Bu sıkıntılar da giderilecektir.” Dedi.


Yunus Emre AYKAÇ

ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim