Uzun yıllar Köy Hizmetlerinde çalışan ve emekli olan bir grup vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanlığına giderek, mağduriyetlerini dile getirdi. İl Başkanı Cemal Şen, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Kurukçu ve Taner Coşkun tarafından karşılanan emekliler, emekli oldukları kurum tarafından haksızlığa uğradıklarını dile getirdi.

DİLEKÇELERE CEVAP VERİLMEDİ

Emeklileri dinleyen İl Başkanı Şen, konuyla ilgileneceklerini dile getirerek, diğer illerde ödemelerin yapıldığını ancak Van’da halen bir belirsizliğin olduğunu belirtti.  Şen, ”Kararın çıktığı tarihten geriye dönük son 5 yıl içinde emekli olanlarda aynı haklardan yararlandıkları için bugün itibari ile Yol-İş Sendikasından alınan bilgiler doğrultusunda Bilecik, Balıkesir, Yalova, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Niğde, Yozgat, Malatya, Bayburt, Tokat, Muğla ve Aydın illeri emeklilerinin farklarını yaparak ödemede bulunmuşlardır. Van Köy Hizmetlerinden emekli olan bu emekçilerimizde, haklarının ödenmesi için 3 ay önceden kuruma yazılı müracaatta bulunmalarına karşın hakları ödenmediği gibi dilekçelerine de cevap verilmediği anlaşılmıştır.” Dedi.

“EMEKÇİLERİMİZ SAHİPSİZ DEĞİL”

Emekçilerin sahipsiz olmadığını dile getiren Şen, “14 Ocak tarihinde emekçi kardeşlerimiz toplu olarak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren’i makamında ziyaret ederek haklarının ödenmesini talep etmişler. Sayın Sekreter ise ödemeyi yapmayacağını ve emekçilerimizin onurlarını ayaklar altına alarak, ‘ben ödeme yapmıyorum, ne haliniz varsa gidin görün’ demesi bizleri derinden üzmüştür. Urfa’dan atanmış bir kurum amirinin ilimiz halkına yapmış olduğu bu hakaret asla kabul edilemez. Azarlanmış olan bu emekçiler sahipsiz değiller. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne bu emekçilerimizin haklarını gasp ettiririz nede hakarete uğramalarına müsaade ederiz. Bu haksızlığı önce Sayın Valimize ardından uzman hukukçularımıza taşıyarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.” Şeklinde konuştu.


Önder ALTINAL

 

Editör: TE Bilisim